Nors varškės naudingumas mūsų organizmui yra abejotinas, bet, pripažinkime, kartais varškė būna labai skanus ir būtinas kai kurių patiekalų ingredientas! Tai yra maisto produktas, kuris gerai pasotina. Todėl, kaip ir visur, svarbiausia saikas, o truputėlis varškės skaniame deserte tikrai yra būtinas!
Varškės pyragas, kurio nereikia kepti
Šiandien norime su jumis pasidalinti receptu, kuriame varškė yra derinama su apelsinais ir sausainiais. Subtilus varškės rūgštumas, saldus apelsinas ir traškūs sausainiai sukuria desertą, kurį įvertins bet kuris gurmanas.
Šis varškės pyragas yra gaminamas su želatina, todėl jo nereikės kepti. Jei norite pagaminti vegetarišką patiekalo versiją, tiesiog vietoje želatinos naudokite agarą (gaminamas iš jūros dumblių). Agaro galima rasti beveik visose maisto prekių parduotuvėse. Išbandykite šį receptą ir, patikėkite, jis atsiras jūsų mėgstamiausių desertų sąraše.
Ingredientai:
- 40 g želatinos
- 150 ml vandens
- 700 g varškės
- 200 g grietinės
- 150 g cukraus
- 1 didelis apelsinas
- 150 g sausainių
- vanilinis cukrus
Gaminimo eiga:
1.Supilkite želatiną į šaltą vandenį ir maišykite šildydami, kol ji ištirps (jei supilsite į karštą – ji sušoks).
2.Kol želatina vėsta, paruoškite varškės masę. Į varškę pagal skonį įpilkite grietinės ir vanilinio cukraus. Varškę gerai išplakite trintuvu.
3.Į šią masę įpilkite atvėsusios želatinos ir pradėkite palaipsniui pilti gautą kremą į formą. Supylę nedidelę kremo dalį, būtinai įdėkite kubeliais pjaustytą apelsiną ir keletą sausainių. Toliau pilkite visą pyrago masę taip pat sluoksniuodami.
4.Šaldytuve laikykite pyragą mažiausiai 3 valandas, kol šis pilnai sustings. Viskas! Pyragas paruoštas!