Šiame straipsnyje mes jums papasakosime, kaip paruošti subtiliausias „Sniego karalienės“ salotas jaukioms šeimos šventėms. Taigi, greitai užsirašykite receptą, ir sėkmės ruošiant maistą!
„Sniego karalienės“ salotos
Ingredientai:
- 4 kietai virti kiaušiniai
- 150 g kietojo sūrio
- 200 g krabų lazdelių
- 50–100 g riešutų
- 150 g kumpio
- 1 didelis saldus obuolys
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- majonezas
Gaminimo eiga:
1.Pirmiausia reikia smulkiai supjaustyti krabų lazdeles. Atskirkite virtų kiaušinių baltymus ir trynius.
2.Supjaustykite kumpį ir obuolį smulkiais kubeliais.
3.Pasiruoškite torto formą (su išimamu dugnu). Dugną išimkite ir įdėkite formą į lėkštę. Nepamiškite paremti formos, kad ji „neišvažiuotų“ iš lėkštės (galite tiesiog priklijuoti su lipnia juosta).
4.Tuomet formoje pradėkite sluoksniuoti „Sniego karalienės“ salotas. Pirmas sluoksnis – sūris. Sutarkuokite smulkia tarka, ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo.
5.Antrame sluoksnyje tolygiai paskirstykite sutrupintus kiaušinių trynius. Viršų vėl padenkite majonezu. Galite naudoti konditerinį švirkštą, ir majonezą užtepti tinkleliu ar spirale. Svarbu, kad majonezo nebūtų per daug.
6.Supilkite krabų lazdeles, taip pat pagardinkite majonezu. Tada dėkite kumpį, majonezą, obuolius, majonezą.
7.Ant viršaus užbarstykite šiek tiek sūrio, papuoškite sukapotais riešutais. Tortą palikite pasistovėti šaldytuve bent valandą. Tada atsargiai nuimkite torto formą ir patiekite salotas ant šventinio stalo.
Vietoj kumpio galite naudoti virtą vištienos krūtinėlę. O majonezą galima pakeisti grietine su citrinos sultimis. Bon appetit visiems!