Šis gyvenimas yra per trumpas valgyti baisų pyragą (aut past).
Aš jums pasakysiu, ką aš žinau – šis medaus pyragas yra tobulas. Tai šiltas ir beprotiškas drėgnas bei minkštas, švelnus su šiek tiek trapiais kraštais apie kampus. Jūs nustebsite jo paragavę. Tai kažkada buvo medaus pyragas, ir su šiuo receptu jis gali būti pakartotas vėl.
Šis nuostabus medaus pyragas (meduolis), jo gamybos – kepimo receptas pritaikytas iš Marcy Goldman „Treasures of Jewish Holiday Baking“
Jums reikės:
- 440 g miltų;
- 5 g kepimo miltelių;
- 5 g kepimo sodos;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- 8 g maltų cinamonų;
- ½ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- ½ arbatinio šaukštelio maltų kvapnių pipirų;
- 235 ml augalinio aliejaus;
- 340 g medaus;
- 300 g cukraus;
- 95 g rudo cukraus;
- 3 didelių kiaušinių (ne iš šaldytuvo);
- 5 g vanilinio ekstrakto;
- 235 ml šiltos kavos ar arbatos (stiprios);
- 120 ml šviežių apelsino sulčių;
- 60 ml degtinės ar viskio;
- 50 g migdolų drožlių (nebūtinai) papuošimui.
Paruošimas:
Ištepkite (arba supurkškite) riebalais 3 pailgas (dideles) kekso formas, arba 2 apvalias 22cm skersmens, arba 1 didelę kepimo skardą maždaug 22 x 33cm dydžio.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros
Į didelį dubenį supilti visus sausus produktus (išskyrus migdolų drožles). Padarykite jų centre įdubą ir supilkite į ten visus skystus produktus (t.y. visus likusius).
Elektrinio maišytuvo (lėtomis apsukomis) pagalba viską gerai išmaišyti į vientisą tirštą tešlą, nieko nepaliekant ant dubens kraštų ar dugne.
Tešlą supilkite į paruoštas formas, paviršiuje išbarstykite migdolų drožles, jei nutarėte naudoti. Orkaitėje formas sudėkite ant kepimo skardos, nes dugnas kepa greičiau už paviršių. Kepkite, kol paviršius lengvai paspaustas nepasiduoda, – keksų formas 45- 55min., o jei naudojama viena didelė forma – 40 – 45min.
Prieš išimant iš formos reikėtų leisti pastovėti 15minučių.
Skanaus!