Stengiuosi užkirsti kelią kriauklės užpildymui nešvariais indais. Žinau, kad kai tik paliksiu vieną lėkštę, dienos pabaigoje jų bus visas kalnas. Tačiau net reguliarus plovimas negarantuoja puodų tobulos švaros. Kartais reikalingos drastiškesnės priemonės. Pavyzdžiui, puodus valau virinimo pagalba.
Daugelis sakys, kad šis metodas jau seniai pasenęs. Dabar yra tiek daug priemonių, kurios gali susidoroti su bet kokiais nešvarumais vienu metu. Jūs esate teisus, bet liaudies metodai nėra prastesni ir dažnai pranoksta visus šiuolaikinius išradimus. Jie taip pat yra daug saugesni. Naudodama šį 90-ųjų receptą, mama paruošė stebuklingą priemonę, lengvai valančią skirtingus paviršius. Patikrinkime!
Išvalykite puodus su seniai žinomu metodu
Iš rūsio parsinešiau metalinį kibirą ir įdėjau į jį visus puodus. Užpyliau juos vandeniu ir pati pradėjau ruošti patikrintą priemonę.
Surinkau padorų kiekį ūkinio muilo likučių. Taigi, aš juos panaudojau. Taip pat įpyliau 150 g sodos.
Muilą sutarkavau į puodą ir pastačiau ant nedidelės ugnies kartu su soda, kol viskas ištirps. Gautą tirpalą supyliau kibirą su puodais, ir viską viriau maždaug 1-1,5 valandos.
Vėliau apsaugojau rankas storomis guminėmis pirštinėmis, ir naudodama patogų įrankį, ištraukiau visus puodus. Net negalėjau patikėti savo akimis. Indai žvilgėjo taip, lyg būtų ką tik pirkti. Mažos likusios dėmės buvo lengvai pašalinamos skuduru.
Tada man kilo mintis. Aš paėmiau vis dar karštą tirpalą ir ėmiausi valyti visą virtuvę. Praėjau per visas problemines sritis. Beje, ši naminė valymo priemonė plauna plastiką, taip pat metalą. Tačiau laukė blogiausia vieta.
Valyti gartraukio filtrus nuo riebalų nėra maloni užduotis. Tai užtrunka daugiausiai laiko. Brangūs valikliai susitvarko su užduotimi, bet ne iki galo. Keletui minučių pabandžiau panardinti groteles į tirpalą. Ir įvyko stebuklas! Riebalai visiškai išnyko.
Dabar nuolat gaminsiu priemonę iš muilo likučių. Kam švaistyti pinigus ir pastangas chemijai, kuri pateikia tik vidutinius rezultatus. Viskas gali švytėti švara, pasitelkus seną ir visiems žinomą būdą.