Šiandien mes pasakysime savo skaitytojams, kaip paruošiamas skanus varškės tortas be kepimo. Mes garantuojame, kad visi, kurie ragaus, paprašys recepto. Juk desertas gaunasi labai švelnus ir skanus. Tai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai!
Nekeptas sūrio tortas
Jums reikės:
- 1 persiko
- 200 g sausainių
- 100 g sviesto
- 700 g varškės
- 400 g persikų jogurto
- 1 stiklinės cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 25 g želatinos
- 1 stiklinės vandens
- 2 pakelių persikų želė
Gaminimas:
Pirmiausia reikia sutrinti sausainius į trupinius ir sumaišyti su lydytu sviestu. Tada kepimo indo dugną padengiame kepimo popieriumi ir dedame ten masę. Ją reikia gerai suspausti ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Praskieskite želatiną stiklinėje virinto vandens ir atvėsinkite. Tuo tarpu maišytuvu išplakite varškę, jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų. Beje, galite pridėti cukraus, jei jums patinka saldžiau. Į sūrio masę supilkite želatiną ir vėl plakite. Tada viską supilkite ant sausainių sluoksnio ir vėl dėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
2 pakelius želė praskiedžiame 500 ml verdančio vandens ir atvėsiname. Šiuo metu persiką supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant varškės sluoksnio. Tada užpilkite šiek tiek želė, bet tik tam, kad padengtų vaisius, ir padėkite į šaldytuvą. Kai šis sluoksnis bus kietas, galite užpilti visą želė ant sūrio torto.
Geriausia, jei tortas gaminamas vakare, kad jis gerai sustingtų šaldytuve per naktį. Šis sūrio tortas puikiai tinka bet kokioms šventėms ir taps pagrindiniu delikatesu ant stalo.