Neįmanoma nuvertinti sūrio vaidmens gaminant maistą! Galų gale, dauguma žmonijai žinomų patiekalų, vienaip ar kitaip, gali būti gaminami su juo. Tačiau daug dažniau tai nesąžiningai suvokiama kaip kažkas pagalbinio. Tačiau mes sakome, kad sūris gali būti ir pagrindinis ingredientas. Pažiūrėkite, kokį skanų receptą paruošėme jums šį kartą!
Panašu, kad jį galima rasti skirtingose Žemės rutulio vietose. Meksikiečių, amerikiečių, ispanų virtuvė gali pasigirti ne vienu sūrio sriubos receptu. Jau nekalbant apie prancūzišką variantą, kuris yra verdamas su daug svogūnų.
Ingredientai:
- 400 g olandiško sūrio
- 2 bulvės
- 1 skiltelė česnako
- sviestas (pagal skonį)
- juodieji pipirai (pagal skonį)
- 2 svogūnai
- 1 morka
- žalumynai (pagal skonį)
- druska (pagal skonį)
- džiūvėsėliai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morkas. Paruoškite kepti juos augaliniame aliejuje.
2.Kol daržovės troškinasi, nuskuskite ir supjaustykite bulves. Suberkite į verdantį vandenį ir palaukite, kol vėl užvirs. Tada nugriebkite putas ir supilkite keptuvės turinį į puodą.
3.Dabar pridėkite lydytą sūrį ir kartu su juo prieskonius ir žoleles (išskyrus česnaką).
4.Bulvėms išvirus, suberkite česnaką ir smulkintas žoleles. Virkite dar kelias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite su karštais skrebučiais!
Reikėtų paminėti ir tai, kad šis patiekalas itin universalus. Jam visai nereikia mėsos, o jos čia netruks net didžiausiems mėsėdžiams. Beje, galite išbandyti įvairias variacijas, pavyzdžiui, su grybais, salierais. Beje, nepakenks ir nedidelis gabaliukas tarkuoto imbiero! Eksperimentuokite ir pasidalykite savo įspūdžiais su mumis komentaruose.