Minkštas ir švelnus… Vištienos užkandis yra ne tik originalus, bet ir labai skanus. Juk vištienos užkandis, kuriame mėsos skonis organiškai derinamas su grybais ir grietinėle, tikrai nepaliks jūsų svečių abejingų.
Šis užkandis atrodo labai įspūdingai ir iš pirmo žvilgsnio visiškai neaišku, kad jis buvo pagamintas iš vištienos!
VIŠTIENOS UŽKANDIS
Jums reikės:
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 200 ml grietinėlės, 11% riebumo
- 300 g pievagrybių
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
- 160 g minkšto sūrio (rikotos tipo)
- 30 g sviesto
- krūvos petražolių
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pipirų, vištienos prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Sumalkite vištienos filė. Įpilkite druskos ir pipirų, jei norite, paruošto vištienos prieskonių mišinio.
Sumaišykite faršą su kiaušiniu. Užpilkite šalta grietinėle. Maišykite, kad būtų ne itin tiršta į blynų tešlą panaši pasta.
Suberkite kapotų žolelių ir vėl sumaišykite.
Kepimo skardą uždenkite popieriumi. Ant jo paskleiskite vištienos mišinį ir tolygiai paskirstykite jį ant paviršiaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Kepkite pyragą 15 minučių.
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Įdėkite svogūną, kepkite 2-3 minutes, kol jis taps skaidrus.
Suberkite grybus, kepkite, kol grybų sultys visiškai išgaruos. Perkelkite grybus į dubenį ir atvėsinkite.
Tuo tarpu pyragą perpjaukite per pusę.
Sumaišykite atvėsusius grybus su minkštu sūriu. Į grybų kremą įpilkite druskos, pipirų, smulkinto česnako.
Tepkite gautą kremą ant dviejų pyrago pusių.
Vieną pusę uždenkite kita, kad sluoksniai eitų tokia seka: grietinėlė-pyragas-grietinėlė-pyragas.
Įdėkite viską į šaldytuvą 40 minučių. Taip pyragaičius bus lengviau supjaustyti.
Supjaustykite viską nedideliais gabalėliais
Kiekvieną papuoškite žolelėmis ir grybų riekelėmis.
Nuostabus vištienos užkandis su grybų padažu paruoštas. Skanaus!
Jums tikrai patiks išskirtinis kreminis šio patiekalo skonis! Vištienos pyragėliai tinka prie lengvų daržovių salotų ir česnakinių skrebučių. Atėjo laikas pakviesti šeimą prie stalo!