Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip greitai sumarinuoti skumbrę. Pora valandų – ir viskas

Skani marinuota skumbrė yra vienas geriausių užkandžių tiek ant šventinio stalo, tiek ir bet kurią darbo dieną. Todėl šiandien pasidalinsime su savo skaitytojais labai paprastu, bet beprotiškai skaniu šios sveikos žuvies paruošimo receptu. Sėkmės gaminant!

Skani marinuota skumbrė

Ingredientai

  • 2 didelės skumbrės
  • Lauro lapas
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 125 ml acto
  • 3 šaukštai druskos
  • 125 ml alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
  • 3 vidutiniai svogūnai
  • žalumynai pagal skonį

Paruošimas

1.Pirmiausia turite kruopščiai išvalyti žuvį. Norėdami tai padaryti, nukirpkite uodegas ir pelekus, taip pat peiliu išimkite vidurius. Kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite porcijomis.

2.Supjaustykite svogūną dideliais pusžiedžiais arba žiedais.

3.Supilkite šiltą virintą vandenį į indą ir į jį įpilkite augalinio aliejaus, juodųjų pipirų, acto, druskos ir cukraus. Išmaišykite ir palikite atvėsti.

4.Skumbrės ir svogūno žiedų gabaliukus dėkite sluoksniais į stiklainius, pradedant žuvimi. Ant viršaus dėkite lauro lapus ir mėgstamus prieskonius, taip pat smulkintas žoleles. Jei norite, pridėkite citrinos gabaliuką.

5.Užpildykite stiklainius marinatu ir leiskite jam valandą marinuotis. Tada įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Esame tikri, kad šis aromatingas ir saldžiarūgštis užkandis jus užkariaus ir taps nauju firminiu patiekalu. Bon Appetit visiems!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---