Klasikinis „Cordon Bleu“ yra gaminamas iš veršienos, sūrio ir kumpio, tačiau mums patiko šiek tiek pakeistas receptas. „Cordon Bleu“ iš vištienos yra ne mažiau skanus patiekalas, o tinka tiek ir jaukiai šeimos vakarienei, tiek ir šventiniams stalui.
„Cordon Bleu“ iš vištienos
Receptu internete pasidalijo Tatjana, kurios vaizdo įrašą galite pamatyti šio teksto pabaigoje. Receptas gana paprastas, viskas paruošiama pakankamai greitai, todėl nebus sunku gaminti šį patiekalą vėl ir vėl.
Ingredientai:
- 2 gabaliukai vištienos filė
- 4 gabalėliai kumpio
- 4 griežinėliai sūrio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 šaukšteliai garstyčių grūdelių (taip, tai ir yra tas slaptas ingredientas)
- 1 kiaušinis
- 1 valg. šaukštas pieno
- 80–100 g džiuvėsėlių
- 80–100 g miltų
Gaminimo eiga:
1.Pirmiausia, jūs turite paruošti vištienos filė. Nuplauti, pašalinti plėves ir sausgysles, tamsias kraujagysles.
2.Filė perpjaukite į dvi dalis, o paskui kiekvieną gabaliuką dar kartą perpjaukite išilgai. Turėtumėte gauti 4 plokščius, ilgus vištienos gabalėlius.
3.Ant lentelės padėkite mėsą ir išmuškite ją su mėsos plaktuku arba paprastu kočėlu.
4.Nenaudokite plaktukų su aštriais dantimis, nes jie suplėšys švelnią filė. Išmušta filė turėtų virsti plonu plokščiu mėsos lakštu, kurio storis visame paviršiuje yra vienodas.
5.Kiekvieną išmuštą vištienos gabalėlį reikia pagardinti druska ir pipirais. Gali užtekti ir tiek prieskonių, tačiau mes siūlome išbandyti pikantišką variantą.
6.Įberkite žiupsnelį raudonėlio, kuris puikiai tinka prie vištienos. Taip pat pagardinkite ir garstyčių grūdeliais (reikės apie pusės šaukštelio kiekvienam gabaliukui). Tolygiai paskirstykite juos ant plokščio vištienos paviršiaus.
7.Tada ant filė uždėkite kumpio gabalėlį, o ant jo viršaus – sūrio riekelę.
8.Sulenkite vištieną iš abiejų pusių, kad padarytumėte mažesnį gabalėlį. Tada jį susukite kita kryptimi nei lenkėte.
Paskutinis etapas!
9. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį, pieną, druską, pipirus ir šiek tiek raudonėlio.
10. Kiekvieną suktinuką apvoliokite iš visų pusių, pirmiausia miltuose, po to kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
11. Dabar galima kepti „Cordon Bleu“ ant vidutinio karščio. Tikslas – apkepti, kad susidarytų graži, tolygi traški plutelė. Užteks maždaug 5 minučių iš kiekvienos pusės.
12. Galiausiai yra rekomenduojama pašauti šiuos kepsnius į orkaitę, kad tolygiai iškeptų mėsa ir išsilydytų sūris. Pakaks 10 minučių esant 220 laipsnių temperatūrai.
Norėdami gauti daugiau informacijos apie gaminimo procesą ir rezultatą, galite peržiūrėti žemiau pateiktą šio recepto autorės vaizdo įrašą (rusų kalba).
Kaip matote, paruošti „Cordon Bleu“ stiliumi šiuos vištienos kepsnius visai nėra sunku. Taigi, neišsigąskite prancūziško pavadinimo, ir pabandykite patys!