Jums reikės:
1 kiaušinio trynio
50 g cukraus
Saujelės tarkuotos apelsino žievelės
50 g smulkintų migdolų
140 g sviesto
1 šaukšto miltų
200 g uogienės arba džemo
Kaip gaminti?
1 žingsnis
Suberkite sijotus miltus, smulkintus migdolus, apelsinų žievelę, cukrų, įdėkite kubeliais pjaustyto sviesto. Viską gerai išmaišykite. Gauta tešla turi būti biri. Įdėkite kiaušinio trynį, įpilkite šaukštelį vandens. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę. 30 minučių palaikykite šaldytuve.
2 žingsnis
Iškočiokite tešlą, išpjaukite 8–9 cm skersmens apskritimus. Dėkite juos į kepimo formeles, ant viršaus užpilkite uogienės. Iš tešlos likučių išpjaukite žvaigždutes, dėkite ant viršaus. Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.