Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Vokiškas kalėdinis pyragas: svečiai tikrai prašys recepto!

Vokietijoje šventės tiesiog neįsivaizduojamos be šio pyrago. Šio pyrago receptą žino kiekviena namų šeimininkė: tikslios ruošimo instrukcijos yra perduodamos iš kartos į kartą. Vokišką kalėdinį pyragą galite kepti ir prieš pat šventes, ir likus savaitei iki Kalėdų: jo skonis išliks toks pat puikus!

Jums reikės:

3-4 stiklinių kvietinių miltų

2 stiklinių riešutų  mišinio (galite rinktis migdolus, graikinius, lazdyno, kedro riešutus, ir t.t.)

Citrusinių vaisių žievelės

Didelės saujos džiovintų vaisių mišinio (razinų, abrikosų, ir t.t.)

120 g sviesto

6 kiaušinių trynių

15 g sausų mielių

½ puodelio pieno

3 šaukštų rudojo cukraus

½ stiklinės romo arba likerio

1 šaukštelio baltojo cukraus

Šiek tiek vanilės

Šiek tiek druskos

Pyrago viršui:

100 g sviesto

Šiek tiek vanilės

Cukraus pudros

Kaip gaminti?

1 žingsnis

Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite romu, 4-6 valandas palikite stovėti.

2 žingsnis

Nupilkite skystį. Džiovintus vaisius ir riešutus apvoliokite miltuose (kepant jie nesulips).

3 žingsnis

Tešlą maišykite giliame dubenyje. Į pieną įdėkite baltojo cukraus, įberkite mielių ir 5 šaukštus miltų. Minkykite iki vientisos masės. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 20 minučių.

4 žingsnis

Minkštą sviestą sumaišykite su tarkuota citrusinių vaisių žievele, įdėkite vanilės.

5 žingsnis

Gautą masę įmaišykite į bendrą tešlą, suberkite likusius miltus, rudąjį cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Minkykite iki vientisos masės.

6 žingsnis

Suberkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinį, kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įdėkite tešlą į gilų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir laikykite šiltoje vietoje maždaug 2 valandas.

7 žingsnis

Iškočiokite ovalo formos paplotį. Ovalo viduryje padarykite išilginę įdubą, dešinę tešlos pusę užlenkite ant kairės tešlos pusės. Tešlą įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu, ir maždaug valandą laikykite šiltoje vietoje.

8 žingsnis

Kepkite iki 170–180 ° C įkaitintoje orkaitėje (maždaug valandą). Po 40 minučių pyragą uždenkite folija.

9 žingsnis

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su vanile.

10 žingsnis

Kai pyragą ištrauksite iš orkaitės, patepkite jį ketvirtadaliu tirpinto sviesto, pabarstykite cukraus pudra. Palaukite, kol susidarys plutelė, ir tuomet dar kartą tepkite sviestu ir barstykite cukraus pudra (šiuos veiksmus atlikite 4 kartus).

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---