Kas gali pasakyti „Ne“ kvepiantiems naminiams pyragams? O jei dar tas pyragas sotus ir minkštas… Išbandyti šį receptą gali ir nepatyrę virtuvės šefai: kol tešla iškils, jūs lengvai pasiruošite įdarą ir, pašovę pyragą į orkaitę, nustebsite – koks lengvas šis receptas!
Pyragas su drėgna vištiena, sočiomis bulvėmis ir burnoje tirpstančia nuostabia traškia tešlos plutele. Pyrago tešla – su vienu slaptu ingredientu, kuris leis išsaugoti pyrago drėgmę net ir valgant jį antrą dieną.
Ingredientai:
- 200 ml kefyro
- 100 g sviesto
- 400 g kvietinių miltų
- 3 vidutinio dydžio bulvės
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- sezamo sėklų (pagal skonį)
- karčiųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 kiaušinis
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinio trynys
- druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kefyrą, lydytą sviestą, kiaušinį ir 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, įberkite druskos. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą. Uždenkite dubenį vaško drobele ar plastikine plėvele ir palikite 20 minučių.
2.Per tą laiką paruoškime įdarą. Vištieną ir bulves supjaustykite mažais kubeliais, suberkite smulkintus svogūnus. Supilkite augalinį aliejų, druską ir pipirus, išmaišykite.
3.Dabar suformuokite pyragą. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite kiekvieną į ploną stačiakampį sluoksnį. Įdėkite įdarą į kiekvieno sluoksnio vidurį.
4.Uždenkite įdarą viena sluoksnio dalimi, tvirtai prispauskite kraštus. Antrąją tešlos pusę supjaustykite juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukite į spiralę ir ja uždenkite pyragą (kaip nuotraukoje).
5.Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ir perkelkite pyragus į skardą. Patepkite pyrago viršų kiaušinio trynio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 35 minutes 180 ° C temperatūroje.
Tokio paprasto, bet neprasto vištienos pyrago receptas turėtų būti kiekvienos šeimininkės arsenale. Jame nėra nieko nereikalingo, o skonis – puikus. Be to, pyragas yra ne tik nepaprastai skanus, bet ir gražus. Toks pyragas papuoš ir bet kokios šventės stalą!