Nuostabios obuolienės arba obuolių skiltelių su cinamonu receptas! Taip skanu, kad negalėsite atsispirti.
Obuoliai yra vitaminų šaltinis, niekas nesiginčys, tiesa? Tai taip pat yra vienas iš lengviausiai prieinamų vaisių ir jei vasarą obelis davė gerą derlių, pasigaminkite nuostabų desertą. Obuoliai su cinamonu skleidžia stebuklingą aromatą, turi sodrų skonį ir yra puikus priedas prie arbatos. Pamiršite saldumynus!
Reikės
- 1,8 kg saldžiarūgščių obuolių
- 600 g cukraus
- 2 cinamono lazdelių
Paruošimas
Supjaustykite obuolius griežinėliais ir pašalinkite šerdį.
Karščiui atspariame puode sluoksniais paskleiskite obuolių griežinėlius ir kiekvieną sluoksnį apibarstykite cukrumi.
Ant paskutinio sluoksnio supilkite likusį cukrų ir ant viršaus uždėkite cinamono. Lazdeles supjaustykite į kelias dalis, bet ne mažas.
Kelis kartus papurtykite (kad cukrus pasiskirstytų), uždenkite dangčiu ir nelieskite iki ryto.
Ryte suplakite nakčiai užpiltus griežinėlius ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite ant didelės ugnies. Virkite lygiai 4 minutes, nemaišykite, bet švelniai papurtykite.
Nuimkite nuo ugnies, palaukite, kol visiškai atvės, ir vėl pavirkite 4 minutes, vėl ant didelės ugnies.
Šaukštu su skylutėmis iš sirupo išimkite obuolių griežinėlius ir cinamoną. Virkite sirupą dar porą minučių. Sudėkite vaisius atgal, užvirkite ir iškart sudėkite į stiklinę tarą. Tai turėtų būti sterilūs stiklainiai, idealus tūris yra pusė litro.
Šią obuolienę laikykite rūsyje. Ir, žinoma, iškart išbandykite šviežiai pagamintą pirmąją porciją.