Keksiukai su manų kruopomis yra tikras išsigelbėjimas, kai noriu pamaloninti savo šeimą per pusryčius. Viskas, ko jums reikia – stiklinė manų kruopų, stiklinė kefyro, vos 1 kiaušinis, truputis cukraus, pusė arbatinio šaukštelio sodos ir miltų. Keksiukai paruošiami greitai, tačiau jie būna purūs, minkšti ir skanūs!
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip gaminti skanius manų kruopų keksiukus su kefyru. Tešlos struktūra yra tikrai puiki!
KEKSIUKAS SU MANŲ KRUOPOMIS
Jums reikės:
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės kefyro
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 stiklinės cukraus
- 1 kiaušinio
- 200 g miltų
- acto sodos gesinimui
Gaminimas:
Norėdami paruošti manų keksiukus, iš anksto paruoškite reikiamus produktus. Į patogų indą užpilkite stiklinę manų kruopų su kefyru, gerai išmaišykite. Palikite 40 minučių, kad išbrinktų manų kruopos.
Į manų kruopas su kefyru įmuškite kiaušinį, įpilkite cukraus, sodos, užpiltos actu, ir sijotų miltų. Gerai išmaišykite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad prieš sijojant, sodą geriau įmaišyti į miltus.
Kepinių formeles patepkite sviestu. 2/3 formelės užpildykite tešla.
Kepinius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 40–45 minutes.
Viskas, manų kruopų keksiukai yra paruošti. Skanaus!
Ryte, suvalgę nors vieną tokį keksiuką, būsite užkrauti namų jaukumu ir gera nuotaika visai dienai! Beje, norint paįvairinti receptą, į tešlą galite pridėti džiovintų vaisių ar riešutų. Ypač skanu su migdolais!
Gatavus kepinius galite pabarstyti cukraus pudra. Jūsų šeima jums bus labai dėkinga!