Naujieji metai mūsų šalyje visada buvo švenčiami nuostabiai. Namų šeimininkėms ši šventė visada buvo tikras kulinarinių įgūdžių išbandymas. Patiekalai Jaučio metams turi būti apgalvoti ne bet kaip. Šį žvėrį reikia pamaloninti, kad Naujieji 2020 metai būtų ramesni, nei praeinantys 2020.
Ką žada 2021 metai?
Baltojo Jaučio simbolis įkūnija patikimumą, pragmatizmą, stabilumą ir konservatyvumą. Tai reiškia, kad kitais metais kiekvieno gyvenime neverta tikėtis grandiozinių pokyčių. Tačiau, kita vertus, stabilumas, ramybė ir klestėjimas pasieks naują lygį. Galų gale, kas, jei ne Jautis, pasieks gerą gyvenimą ir jį stabiliai išlaikys?
Tačiau, norint pasiekti harmoniją ir klestėjimą, teks sunkiai dirbti. Greito pasisekimo neturėtumėte tikėtis, tačiau sunkus darbas tikrai duos vaisių. Neverta pradėti naujos veiklos, nes Baltasis Jautis nemėgsta didelių pokyčių. Todėl bus geriau sutelkti dėmesį į tai, kas jau yra.
2021-ieji yra Metalinio Jaučio metai, turintys keletą išskirtinių bruožų. Kiti jaučiai yra santūresni ir slaptesni, jie simbolizuoja laisvę ir atvirą savo jausmų išraišką. Metalas skatina mažai eksperimentuoti ir suteikia ramiam Jaučiui veiklos matą.
Patiekalai Naujųjų metų sutikimui
Taigi, ką reikia pasiruošti, norint pradėti kitus metus teisingai? Visų pirma, jūs turite suprasti, kad jaučiai yra žolėdžiai. Žinoma, tai nereiškia, kad reikia tapti vegetaru, tačiau šventėje tikrai reikėtų vengti tam tikrų mėsos rūšių.
Pavyzdžiui, veršienos ir jautienos patiekalai apskritai neturėtų būti ant stalo. Jei jūsų šeima mėgsta mėsą, turite patikslinti receptą, nenaudodami tokios mėsos ir jautienos kaulų. Norint padaryti šaltieną, geriau naudoti agarą, o mėsą pakeisti vištiena.
Apskritai jaučiams patinka valgyti gerai ir skaniai, todėl negailėkite skanėstų sau. Tačiau svarbu, kad visi receptai būtų išbandyti jūsų šeimoje ir naudojami daugelį metų. Neplanuokite ypatingos egzotikos ir nereikalingų malonumų, nes konservatorius Jautis dėl to nebus patenkintas.
Ant stalo turėtų vyrauti augalinis maistas. Verta paruošti troškintas ar keptas daržoves. Taip pat verta pagaminti keletą šviežių salotų, bet ne klasikines sovietines su majonezu. Grybų patiekalai yra labai laukiami. Žuvis ir jūros gėrybės taip pat bus labai laukiamos ant šventinio stalo.
Mėsos patiekalai gali būti gaminami iš paukštienos, ėrienos, kiaulienos ar triušienos. Taip pat nepamirškite apie šviežius vaisius. Mes taip pat rekomenduojame paruošti gausias įvairių rūšių sūrio lėkštes, padėkoti Žiurkei už praėjusius metus.
Čia yra pavyzdinis skanėstų, kuriuos galite pagaminti, sąrašas:
Keptos daržovės (paprikos, šparagai, svogūnai, baklažanai, bulvės, kartu su grybais)
Šviežios salotos (pomidorai, ridikėliai, špinatai, agurkai, viskas su alyvuogių aliejumi)
Pjaustytos daržovės (jei nėra šviežių salotų, o visos tik su majonezu)
Visų rūšių grybų patiekalai (kepti grybai, grybų tyrė, grybų sriuba)
Žuvis ir jūros gėrybės (be eksperimentų, tik išbandyti patiekalai)
Vaisiniai gėrimai, desertai
Karšti ir šalti mėsos patiekalai, bet ne jautienos ar veršienos
Turbūt aišku, kad mėsos subproduktai neturėtų būti ant šventinio stalo.
Linkime sėkmingo pasiruošimo ir nuostabių švenčių. Tegul Jaučio metų patiekalai džiugina ne tik jūsų šeimą, bet ir Naujųjų metų simbolį.