Parduotuvėse siūlomo majonezo sudėtyje gausu konservantų ir kitų medžiagų, kurios mūsų sveikatai tikrai nėra naudingos. Vis dėlto, visiškai atsisakyti majonezo ne visada yra paprasta, todėl mes siūlome išbandyti šio naminio majonezo receptą – prireiks vos kelių maisto produktų, o gamybos procesas truks ne daugiau nei dvi minutes.
Šis namuose ruoštas majonezas puikiai tinka salotoms, mišrainėms ir kitų patiekalų ruošimui.
Jei norite, kad majonezas būtų kiek įmanoma tirštesnis, pirmiausia plakiklį laikykite indo apačioje (apie 20 sekundžių), o tik tuomet plakite visą masę.
Jums reikės:
- 150 ml pieno;
- 300 ml aliejaus;
- 3 šaukštų citrinos sulčių;
- Druskos (pagal skonį);
- 1 šaukštelio garstyčių;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus.
Kaip gaminti?
- Sumaišykite pieną ir augalinį aliejų, suplakite.
- Supilkite likusius ingredientus, plakite maždaug pusę minutės.
- Supilkite majonezą į stiklainį su dangteliu.