Traškūs bulviniai blynai tik iš bulvių? Taip, tai tikrai įmanoma! Tešlai reikės tik bulvių ir prieskonių, o įdarą kas kartą galėsite išbandyti vis kitokį! Traškių bulvinių blynų receptas jus nustebins savo ypatingu skoniu.
Jums reikės:
- 500 g bulvių
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
- Kumpio
- Sūrio
Kaip gaminti?
- Nuskuskite bulves ir sutarkuokite.
- Bulvių tarkius suberkite į vandenį, leiskite kelias minutes pastovėti, o tuomet vandenį nupilkite.
- Bulvių tarkius suberkite ant popierinių rankšluosčių, nusausinkite ir pabarstykite druska (galite naudoti ir mėgstamus prieskonius).
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kepkite apvalius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių – blyneliai turi įgyti auksinį atspalvį.
- Pusę blynelių sudėkite į kepimo skardą, ant jų dėkite pjaustytą sūrį ir kumpį, uždenkite likusiais blyneliais.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Pastaba: jei bulvės labai vandeningos, į tarkius galite įmaišyti šiek tiek maltų avižinių dribsnių.