Daugumai moterų virtuvė yra tapusi dirbtuvėmis, biuru ir asmeniniu kabinetu. Čia mes praleidžiame nemažą savo gyvenimo dalį. Maisto gaminimas yra neatsiejamas procesas, ypač jei reikia pamaitinti visą šeimą. Suprantama, kad šiuolaikinėms šeimininkėms yra lengviau, nes turi daug „išmanių“ pagalbininkų: daugiafunkcinį puodą, mikrobangų krosnelę, indų plovimo mašiną, virtuvinį kombainą, trintuvą ir daug kitos technikos.
Bet tai nereiškia, kad jums visai nereikia nieko daryti. Jei mes nesistengsime, tai niekas iš išvardintų dalykų neveiks. Bet ne visais atvejais ši technika yra svarbi. Mes gaminame ant viryklės, bet baigę darbus patys tvarkome virtuvę. Sunkiausia susidoroti su sustingusiu augaliniu aliejumi, atsiradusiu ant įvairių virtuvės paviršių.
Kaitinamas aliejus „šaudo“ tada, kai į jį patenka, pavyzdžiui, sultinio ar vandens, arba tada, kai jis pilamas į šlapią keptuvę, bet tai pasitaiko retai.
Ir šis „šaudymas“ yra tikra problema. Nes ne tik sunku vėliau nuplauti visus šiuos lašelius, bet ir gaminant beveik neįmanoma prieiti prie tokios „siautėjančios“ keptuvės. Karštas aliejus, patekęs ant kūno, sukelia sunkius nudegimus.
Galima greitai ir lengvai susidoroti su šia užduotimi. Reikia į aliejų įberti šiek tiek druskos.
Kitas būdas – sausą keptuvės dugną padengti kepimo popieriumi. Na, tada galite kepti bet ką įprastu būdu. Aliejus nesitaško, o ir keptuvę lengva valyti.