Ekonomiškas ir paprastas emaliuotų indų valiklio receptas
Vienas iš variantų, kaip grąžinti puodams ankstesnę išvaizdą, yra greitas, paprastas ir, svarbiausia, pigus.
Paimame probleminį puodą, kurio vidus parudavęs, supilame į jį vandenį, kad iki viršaus liktų penki centimetrai, ir padedame ant viryklės.
Prieš vandeniui užverdant, įberkite baliklio miltelių. Jų reikės dviejų valgomųjų šaukštų. Kalbant apie baliklį, tai visai nesvarbu, koks jis bus. Pigus susitvarko su užduotimi ne blogiau nei brangesnis. Berti šiuos miltelius reiktų po truputį, nes, kitu atveju, putos perlips per puodo viršų.
Į šį tirpalą, esantį puode, galite dėti dubenėlį ar puodelį, nuo kurio sunku pašalinti prie rankenėlės esančias nuosėdas, ir netgi virtuvinį rankšluostį su neišplaunamomis dėmėmis.
Vandenį reiktų virinti penkias minutes. Po to išjungiame viryklę ir pasiėmę šakutę ilga rankena išimame iš puodo viską, ką ten buvome įdėję. Indai bus idealiai švarūs. Juos reikės tik nuplauti tekančiu vandeniu. Vandenį išpilame į didesnį dubenį. Puodas, kuriame virėme, tapo daug gražesnis, bet dar ne visiškai švarus. Todėl dedame jį į dubenį, kur yra supiltas tirpalas ir gerai patriname kempinėle.
Reiktų tai daryti, kol puodas dar karštas. Tada jį galima labai greitai nuvalyti. Jums net nereikės per daug stengtis. Po procedūros pakanka puodą nuplauti tekančiu vandeniu ir galima toliau naudoti. Puodas atrodys taip, lyg ką tik nupirktas parduotuvėje.