Pupelės, kaip ir visi ankštiniai augalai, yra labai sveikas produktas, tačiau turi dvi ne itin geras savybes. Pirma, reikia labai ilgai virti. Antra, skatina dujų susidarymą. Todėl nepaisant visų jų teigiamų savybių ir gero patiekalų skonio, nesinori jų gaminti. Tačiau yra būdas, kuris ne tik žymiai pagreitina virimo procesą, bet ir padeda išvengti dujų susidarymo. Jis tiesiog neutralizuoja paskutinę produkto savybę.
Pirmiausia pupeles reikia perrinkti ir gerai jas nuplauti. Tada jas užpilti šaltu vandeniu, kad jo lygis virš pupelių būtų apie penkis centimetrus. Indą su turiniu palikite aštuonioms – dešimčiai valandų. Idealiausia šį parengiamąjį etapą atlikti vakare. Tada ryte galėsite pradėti gaminti maistą.
Nenupilkite vandens ir dėkite pupeles ant ugnies ir būtent ant didelės. Po to, kai jos užvirs, palaikykite ant ugnies vieną-dvi minutes.
Puodą nuimkite nuo viryklės, nupilkite vandenį, pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir vėl jas užpilkite nauju, tik vandens lygis virš pupelių turi būti aukštesnis, negu pirmą kartą – maždaug apie dešimt centimetrų. Puodą vėl statome ant didelės ugnies ir leidžiame užvirti.
Tada pupelės verdamos ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja. Skysčiui susigėrus į pupeles, įpilkite dar apie 200 mililitrų vandens. Iš viso pupelių gaminimui užtruksite apie valandą.
Nereikia iš karto dėti druskos. Tai padarykite likus dešimčiai minučių iki virimo pabaigos. Laikydamiesi visų šių patarimų jūs nepajusite diskomforto jų suvalgę, o ir sugaišite daug mažiau laiko jų gaminimui.