Tikri kavos žinovai žino, kad nėra skanesnio gėrimo už pagamintą paprastame turkiškame kavinuke namuose. Tai tiesa, nes būtent dėl šio senovinio paruošimo metodo kava išlaiko didelį kiekį aromatinių aliejų. O į kiekvieną kavos porciją dedamas vienas labai svarbus ingredientas – meilė.
Deja, ne kiekvienas specialaus indo savininkas sugeba išvirti gana skanią kavą. Ir tai nenuostabu, nes tokio kvapnaus gėrimo paruošimas yra menas, ir norint, kad viskas gautųsi gerai, reikia žinoti kai kurias subtilybes.
Kaip ruošiama skani turkiška kava?
Būtinai paruoškite kavą iš švaraus vandens. Manome, kad jūs jau žinote, koks blogo skonio ir kenksmingas vanduo teka iš mūsų čiaupų, tik primename.
Virkite gėrimą ant silpnos ugnies, skubėjimas nėra geriausias asistentas.
Norėdami gauti aromatingiausią kavą, naudokite virimo puodelį siauru kaklu.
Įberkite kelis druskos kristalus, šis triukas sustiprina skonį.
Jei mėgstate saldžią kavą, kaip saldiklį geriausia naudoti ne baltąjį, o cukranendrių cukrų.
Būkite atsargūs ir neleiskite kavai užvirti. Kai tik pamatysite, kad viršuje susiformuota puta ir pradeda kilti, nedelsdami nukelkite puodelį nuo ugnies. Šiek tiek palaukite ir pakartokite šią procedūrą dar 3 kartus.
Leiskite gėrimui šiek tiek nusistovėti, palaukite 30 sekundžių, ir tik tada supilkite kavą į puodelius.
Be to, ruošiant aromatingąjį gėrimą, labai svarbu kavos kokybė, tirpi kava tokiam atvejui netinka. Įsigykite kavos pupelių ir sumalkite jas kavamale prieš pat ruošdami. Jei neturite kavamalės, paprašykite, kad pupelės būtų sumalamos ten, kur perkate. Nebijokite eksperimentuoti, išsirinkite sau skaniausią variantą.
Jei mėgstate kavą su pienu, prieš skiedžiant aromatingąjį gėrimą, pabandykite jį šiek tiek pašildyti, tai teigiamai paveiks skonį. Nepamirškite, kad po puodelio tokio skanaus tikro kavos gėrimo, rekomenduojama išgerti stiklinę švaraus vandens.