Karštos kopūstų sriubos lėkštė su rūkytais šonkauliais šaltą rudens dieną ne tik sušildys, bet ir pradžiugins sielą. Kopūstų sriuba pagal šį receptą paruošiama paprastai ir greitai, o, pasirodo, yra skani ir aromatinga. Paragaukite ir jūs!
Ingredientai
- rūkyti šonkauliai 500 g
- bulvės 3 vnt.
- švieži kopūstai 500 g
- morkos 1 vnt.
- pomidorai 200 g
- česnakai (skiltelės) 3 vnt.
- grietinės (patiekimui) 6 valg. š.
- žalumynai pagal skonį
- druska
- malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Nuplaukite ir išvalykite visas daržoves. Supjaustykite morkas juostelėmis, savo nuožiūra supjaustykite svogūnus.
2 žingsnis
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų (ar lydytą sviestą) ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
3 žingsnis
Supilkite supjaustytas bulves į puodą ir kepkite apie 5 minutes. Tada supjaustytus pomidorus suberkite į puodą. Viską pakepinkite dar keletą minučių.
4 žingsnis
Rūkytus šonkaulius supjaustykite taip kaip nuotraukoje. Sudėkite juos į puodą ir virkite kelias minutes, kol atliksite 5 žingsnį.
5 žingsnis
Plonai supjaustykite kopūstus.
6 žingsnis
Į puodą suberkite kopūstus, suberkite česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Virkite, kol kopūstai išvirs – apie 10 minučių. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, į puodą suberkite žalumynus ir leiskite puodui užvirti.
7 žingsnis
Kopūstų sriuba su rūkytais šonkauliais yra paruošta.
8 žingsnis
Patiekiant galima į lėkštę įdėti šaukštą grietinės. Labai skanu!