Ingredientai
- 1 didelė rūkyta lašiša arba 2 mažesnės
- 400 g šaldytų kukurūzų
- 1 didelė bulvė
- 3 raudonos paprikos
- 2 dideli svogūnai
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- 3–4 skiltelės česnako
- 1 ryšelis svogūnų laiškų
- 2 cm šviežio imbiero šaknies
- 300 ml grietinėlės (30–35 %)
- 3 šaukštai lydyto sviesto (angl. ghee), arba paprasto sviesto
- 2 šaukštai miltų
- 1 valgomasis šaukštas maltos paprikos miltelių
- 1 šaukštelis ciberžolės
- druska, juodieji pipirai
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Nuimkite lašišos filė nuo ašakų. Pusę atidėkite salotoms kitai dienai. Likusią dalį padalinkite į didelius gabalus. Į puodą dėkite lašišos galvą, uodegą ir odą, užpilkite 1,5 litro šalto vandens, užvirkite ir virkite 20 minučių.
2 žingsnis
Nulupkite bulves ir svogūnus. Iš paprikų pašalinkite sėklas ir pertvaras. Paruoštas daržoves supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, pašalinkite aitriosios paprikos sėklas, susmulkinkite česnaką ir imbierą. Supjaustykite svogūno laiškus plonai.
3 žingsnis
Puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes. Pabarstykite miltais ir kepkite dar 3 minutes. Įberkite paprikos miltelių ir ciberžolės. Sultinį perkoškite per smulkų sietelį ir supilkite į daržovių puodą, maišydami, kad neliktų gumuliukų. Virkite 3 minutes.
4 žingsnis
Suberkite kukurūzus, papriką ir bulves, užvirkite, virkite 10 minučių. Įberkite svogūnų laiškų ir dalį žuvies mėsos, supilkite grietinėlę, pipirus, druską ir kaitinkite iki virimo. Patiekite iškart.
BEJE
Vietoj lašišos galima naudoti ir kitas rūkytas žuvis, nebūtina naudoti lašišą. Čia puikiai tiks šamas ar ešerys.