Paprasta sriubos idėja su specialiu ingredientu – sūriu, kuris pagardins kepto moliūgo ir kasdieniškų bulvių sriubą.
Ingredientai
- 1 Hokaido moliūgas (oranžinis) arba ketvirtadalis įprasto didelio moliūgo
- sultinys ar vanduo
- 200 g bulvių
- 1 pakelis lydyto sūrio (170–200 g) (galima rinktis sviestą su prieskoniais)
- druska
- žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių arba 0,5 šaukštelio maltos paprikos miltelių
- pipirai
- saldus čili padažas
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės 180° C temperatūroje. Dėl skonio galite įdėti keletą gabalėlių rūkytos šoninės ar, jei norite vegetariškos versijos, vėliau galėsite naudoti rūkytos paprikos miltelius. Beje, žievelę galite pašalinti ir tada, kai moliūgas bus iškepęs – tada tai padaryti bus lengviau.
2 žingsnis
Nulupkite bulves, smulkiai supjaustykite. Į puodą suberkite bulves, moliūgų minkštimą, užpilkite karštu sultiniu arba vandeniu (skysčio neturi būti per daug, apie pusę daržovių tūrio), virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 10 minučių.
3 žingsnis
Įberkite paprikos prieskonių, lydyto sūrio, šiek tiek čili padažo, pipirų, viską sutrinkite trintuvu. Paragaukite ir įberkite druskos pagal skonį. Druską būtina berti pabaigoje, nes sūris suteikia daug sūrumo – nepersūdykite. Patiekite papuošę žiupsniu paprikos miltelių ar baziliko lapeliu (dėkite, kai sriuba kiek pravės, nes verdanti sriuba nudegins baziliko lapelį ir jis pajuoduos).