Geriausias desertas svajojantiems apie saldumynus, bet nenorintiems vargti gaminant, yra švelnus, paprastas varškės apkepas. Kažkas pasakys, kad parduotuvėje galite nusipirkti saldumynų, tačiau tokio kulinarinio meno šedevro ten tikrai nerasite.
O namuose, praleidę labai mažai laiko, galite lengvai paruošti skanėstą iš to, kas yra virtuvėje. Visų pirma, šį skanėstą įvertins motinos. Su jo pagalba jos gali lengvai pamaitinti savo vaikus varške, kuri taip reikalinga vaiko organizmui.
Jums reikės:
- Varškės 500 g
- Kiaušinių 2-3 vnt.
- Manų kruopų 3 šaukštų
- Cukraus 3 šaukštų
- Kepimo miltelių 15 g
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
- Razinų 30 g
Gaminimas:
- Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus plakite su žiupsneliu druskos, kol pasidarys tvirtos putos.
- Likusius ingredientus supilkite į atskirą dubenį. Švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus. Leiskite mišiniui pastovėti 10-15 minučių, kad išbrinktų.
- Gautą masę perpilkite į formą, anksčiau pateptą sviestu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
- Grietinė, plakta grietinėlė, medus ar uogų užpilas bus idealus priedas prie varškės apkepo. Skanus malonumas yra paruoštas. Būtinai pasidalinkite receptu su draugais!