Garsus britų virtuozas virėjas Jamie Oliver yra savo amato meistras ir įkvepia namų šeimininkes visame pasaulyje. Be to, Jamie patiekalai yra ne tik skanūs. Per 15 minučių talentingas kulinarijos specialistas gali sukurti tikrą šedevrą. Be abejo, Jamie Oliverio kulinariniai triukai padės pakartoti garsaus virėjo sėkmę.
Net jei nesate susipažinę su Jamie Oliver kūryba, jo kulinariniai patarimai tikrai pravers. Svarbiausius triukus redakcija jums pateiks su dideliu malonumu. Išbandykite patys ir pasidalykite su draugais!
Jamie Oliverio patarimai ir triukai
1. Jei patiekiate bulves, po jų išvirimo uždėkite smulkintus žalumynus.
2. Pagardinkite krabų mėsą greipfrutų sultimis, kad gautumėte puikų užkandį! Patiekite su makaronais arba ant sumuštinio.
3. Prieš kepdami žuvį, įtrinkite mėsą augaliniu aliejumi, o indų nesutepkite.
4. Kiaušinius išplakite su cukrumi virš garų.
5. Sumaišykite susmulkintą rūgštynę ir pankolį, ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Žinoma, rezultatas yra universalus patiekalų padažas.
6. Pjaustydami česnaką, naudokite gudrybę: pirmiausia peiliu supjaustykite skiltelę, tada pasūdykite ir paspauskite.
7. Norėdami iškepti sultingą kepsnį, apvoliokite mėsą miltuose, kad susidarytų aukso ruda pluta.
8. Supjaustykite virtas bulves salotoms dar karštas.
9. Įmaišykite šoninės, kad vištiena būtų tarsi rūkyta.
10. Ar ruošiate risotto? Įpilkite šiek tiek vermuto. Tai patiekalui suteiks malonų rūgštų skonį.
11. Per sūrias alyvuoges išgelbės actas.
12. Prieš padėdami žuvį ant grotelių, įtrinkite druska, kad žuvis neliptų.
13. Kad keptų svogūnų kvapas nesugadintų viso namų oro, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite daržovę ant silpnos ugnies.
14. Nepakeliamai aitrius čili pipirus galite šiek tiek sušvelninti, pašalindami sėklas ir nuplaudami vandeniu.
15. Mėtas dėkite kepimo pradžioje. Tada jos atskleis visą savo aromatą.
16. Kepdami žuvį, ant jos uždėkite riekelę riebios rūkytos šoninės. Žinoma, tai padarys ją kvapnesnę.
17. Kad citrusiniai vaisiai duotų kuo daugiau sulčių, pašildykite juos, ir naudodami spaudimą, paridenkite ant stalo.
18. Virkite burokėlius nesūdytame vandenyje. Druskos įdėjimas ne tik pailgins virimo laiką, bet ir padarys daržovę kietą.
19. Norėdami pašalinti riebalų perteklių iš vištienos, galite naudoti popierių. Tiesiog nusausinkite mėsą.
20. Greičiausias būdas virti baklažanus yra jų garinimas. Be to, jie taps minkšti ir skanūs.
21. Abrikosai labai tinka prie riebios mėsos. Be to, vaisiai patiekalui suteikia neįprastų skonių.
22. Apelsinas puikiai atskleidžia šokoladinio padažo skonį. Gamindami desertus, eksperimentuokite su šiais ingredientais.
23. Ananasai išgelbės patiekalą nuo per didelio riebalų kiekio. Dėkite juos drąsiai į mėsą: tai puikus derinys.
24. Prieš sulaužydami makaronus, suvyniokite į rankšluostį. Tada mažos nuolaužos neišsibarstys po virtuvę.
25. Į pieną įpilkite citrinos žievelės, kad gautumėte neprilygstamą varškės padažą. Neabejotinai, tai galima pridėti ir prie salotų, ir prie mėsos.
Tai garsaus virėjo paslaptys! Žinoma, šie triukai jums bus naudingi taip pat. Leiskite savo patiekalams įgauti naujų skonių!