Dabar turiu receptus visoms progoms!
Sudėtis:
- 1 puodelis – kefyro
- 0,5 puodelio – augalinio aliejaus
- 1 maišelis (11 gramų) sausų mielių
- 1 šaukštas druskos
- 1 valgomasis šaukštas – cukraus,
- 3 puodeliai miltų
Paruošimas:
Kefyrą sumaišykite su sviestu ir šiek tiek pašildykite, įpilkite druskos ir cukraus, išmaišykite miltus ir sumaišykite su mielėmis, palaipsniui supilkite kefyro mišinį ir sumaišykite tešlą, padenkite ir įkaitinkite 30 minučių.
Uždenkite kepimo skardą alyvuotu popieriumi, suformuokite bandeles, sudėkite juos ant kepimo skardos. Kol orkaitė įkaista. Aptepkite kepalus su kiaušiniu. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
Visiškai viską galima kepti iš šios tešlos: picas, pyragus, bandeles (į tešlą galima pridėti vanilės, šiek tiek daugiau cukraus ir šiek tiek ištirpinto margarino).