Kepiniai su slyvomis ypač skanūs rudenį, kai slyvos yra šviežios ir vietinės. O jei į tokį kepinį dar įdėsime medaus, jogurto ir pistacijų, gausime tikrą kulinarinį šedevrą. Kad galėtumėte patys paragauti, mes jums paruošėme citrinų pyrago su slyvų užpilu receptą!
Ingredientai
- 5 didelės slyvos (apie 500 g)
- 150 g jogurto
-
150 ml apelsinų sulčių
- 140 g miltų
- 140 g medaus
- 120 g cukraus
- 100 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 5 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai citrinos žievelės
- 2 šaukšteliai sodos
- 2 mėtų lapeliai
- 1 lazdelė cinamono
- 4 šaukštai pieno
- 40 g pistacijų
- sviestas (skardai ištepti)
- žiupsnis druskos
Gaminimo eiga
- Dubenyje mikseriu maždaug 8 minutes plakite sviestą, 100 g cukraus, 1 žiupsnelį druskos ir citrinos žieveles.
- Po vieną įmaišykite kiaušinius.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada sausus ingredientus sumaišykite su drėgnais.
- Kepimo formą ištepkite sviestu (20 x 25 cm).
- Supilkite tešlą į šią formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
- Puode užvirkite medų, 5 šaukštus citrinos sulčių ir 3 šaukštus vandens, pavirkite maždaug 5 minutes;
- Įdėkite mėtas, leiskite sirupui bent 30 minučių pravėsti.
- Išimkite iškepusį pyragą iš orkaitės ir mediniu iešmeliu padarykite jame mažas skylutes.
- Supilkite sirupą ant pyrago ir leiskite jam atvėsti.
- Nuplaukite slyvas, perpjaukite jas per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
- Puode karamelizuokite 20 g cukraus, užpilkite apelsinų sultimis, įberkite cinamono ir virkite apie 3 minutes.
- Į puodą suberkite slyvų riekeles, užvirkite viską ir leiskite jam dar 30 minučių pastovėti šiltai.
- Sumaišykite jogurtą ir pieną dubenyje iki vientisos masės.
- Susmulkinkite pistacijas.
- Pyragą aptepkite jogurto mišiniu, ant viršaus suberkite pistacijas ir patiekite su slyvų užpilu.
Skanaus!