Tarka yra kiekvienoje virtuvėje. Anksčiau tai buvo didelės kvadratinės tarkos, bet labai patogios. Kiekviena pusė yra su skirtingų dydžių ir formų skylutėmis. Tokie virtuvės reikmenys yra populiarūs ir mūsų laikais. Kaip bebūtų keista, bet ne visi moka naudotis tarka tinkamai.
Tarka idealiai tinka smulkinti kietą maistą, daržoves ir vaisius. Net jei šiandien tam lengviau naudoti virtuvinį kombainą, po ranka turėtų būti bent viena kompaktiška tarka. Kvaila naudoti didelį prietaisą dėl vieno obuolio ar gabalėlio sūrio. Atskleiskime visas šio virtuvės įtaiso galimybes.
Kaip teisingai naudoti tarką?
Jų yra daugybė rūšių: nuo įprastos, pagamintos iš vieno metalo lakšto su išpjovomis, iki daugiafunkcio su skirtingais tarkavimo būdais. Tačiau, norint visapusiškai panaudoti naudingą išradimą, turite žinoti, kam yra skirtos visos skylės.
Pradėkime nuo universaliausio varianto su didelėmis skylėmis. Ši trintuvė skirta smulkinti daržoves sriubai ar picos sūriui. Taip pat patogu tarkuoti sviestą, jei reikia greitai jį suminkštinti. Jums tiesiog reikia stumdyti produktą aukštyn ir žemyn, lengvai jį spaudžiant.
Vidutinio dydžio skylės yra skirtos tiems patiems produktams, tik drožlės bus mažesnės. Ja galite tarkuoti šokoladą, kad pabarstytumėte desertus. Tačiau minkštesnis maistas virs koše, jei paspausite per stipriai. Skylės skersmuo idealiai tinka ruošiant bulves bulviniams blynams.
Su standartinėmis tarkomis viskas aišku. Daugiau klausimų kelia pusė su mažomis išgaubtomis skylėmis. Ji naudojama daržovių ir vaisių tyrėms ruošti. Tai tinka smulkinti sausus maisto produktus (riešutus, cinamono lazdeles), nutarkuoti žievelę ir trinti imbierą.
Šia tarka taip pat galite išvalyti žuvį nuo žvynų. Tiesa, šis metodas retai naudojamas dėl pačios trintuvės valymo sudėtingumo.
Rečiausiai naudojama pusė su pailgomis skylėmis. Ir veltui. Jo dėka bet kurį gaminį galite supjaustyti to paties storio griežinėliais. Tai puikus bulvių traškučių ar kitų daržovių patiekalų kompanionas. Beje, kopūstus smulkinti sriubai ar salotoms taip pat lengviau nei su kuo nors kitu.
Virtuvės tarka taps nepakeičiama atliekant kulinarinius eksperimentus. Jei mokate ja naudotis, dygliuotas padėjėjas pakeis peilį ir brangią įrangą. Tik vienas įrankis gali atlikti daugumą užduočių.