Marinuoti svogūnai patinka visiems. Ir tikrai verta pasigaminti porą indelių tokio traškaus ruošinio, nes reikia labai minimalaus ingredientų kiekio, o virimui teks skirti vos porą minučių.
Todėl šiandien pasakysime, kaip greitai marinuoti svogūnus acte. Toks kvapnus, saldžiarūgščio skonio svogūnas tiks ir prie daržovių, ir garnyrui, ir, žinoma, mėsai. Be to, toks ruošinys šaldytuve stovės mėnesį ar net ilgiau.
Marinuoti svogūnai
Jums reikės:
- 500 g raudonųjų svogūnų
- 250 ml vyno acto
- 140 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite daržoves. Atkreipkite dėmesį, kad galite pasiimti ir baltųjų svogūnų, nes tai neturės įtakos skoniui. Kitas dalykas yra tai, kad su raudonaisiais svogūnais patiekalas atrodo daug skanesnis.
Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais ir sudėkite į stiklainį.
Į atskirą puodą supilkite actą, įpilkite cukraus ir padėkite ant ugnies. Galite pridėti gvazdikėlių, keletą pipirų grūdelių ar net lauro lapų. Nors ir be šių prieskonių marinatas taip pat yra puikus.
Užvirkite marinatą, tada supilkite ant svogūnų.
Stiklainį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve. Padaryta!
Tokiu būdu marinuoti svogūnus salotoms su actu yra lengviau nei bet kada, tačiau, kita vertus, turėsite ruošinį, kuris tikrai tiks prie bet kokio patiekalo.
Patiekalas yra aromatingas, vidutiniškai saldus ir labai traškus. Svajonė valgyti tokius svogūnus ne tik gamtoje su šašlykais, bet ir namuose su silke. Kažkas mano, kad tokie marinuoti svogūnai yra idealus priedas prie salotų, o kiti netgi valgo juos su duona.