Patyrę kulinarai tikriausiai žino keliolika būdų, kaip gali būti rauginami kopūstai, kad juose būtų pakankamai druskos ir jie nuostabiai traškėtų. Kažkas ruošia kopūstus su burokėliais, o kažkas su morkomis. Kai kurie raugina didelėse ąžuolo statinėse, o kiti apsieina su paprastais stiklainiais.
Ir šiandien pasidalinsime paprastu raugintų kopūstų gaminimo receptu, kurio dėka produktas visada gaunasi labai skanus. Trys dienos – ir paprastame trijų litrų stiklainyje paruošti skanūs kopūstai. Išbandykite ir tikrai taip gaminsite visada.
Nepaprastai skanūs rauginti kopūstai
Jums reikės:
- 1 vidutinio kopūsto galvos
- 2 vidutinių morkų
- 2 l vandens
- 3 šaukštų druskos
- 2 šaukštų cukraus
Gaminimas:
Supjaustykite kopūstus jums labiausiai patinkančiu būdu.
Stambia tarka sutarkuokite morkas.
Dabar viską sumaišykite, pagniaužykite rankomis ir sandariai sudėkite į stiklainį. Dabar į gilų dubenį įdėkite stiklainį su kopūstais.
Supilkite atvėsintą sūrymą (virtą vandenį su druska) į stiklainį, kad jis užsipildytų. Leiskite jam stovėti dvi dienas, kartas nuo karto peiliu subadykite kopūstus iki dugno, kad išeitų oras. Jei oras nebus išleistas, skonis bus kartokas, o tai jau nieko gero.
Trečią dieną sūrymą atsargiai nupilkite. Norėdami tai padaryti, galite uždaryti stiklainį su plastikiniu dangteliu, padaryti dangtelyje skylę ir išpilti skystį į atskirą indą.
Nupiltame sūryme ištirpinkite cukrų. Užpilkite kopūstus su gautu pasaldintu sūrymu, uždarykite stiklainį dangčiu ir pastatykite į šaltą vietą parai laiko.
Skaniausi rauginti kopūstai yra paruošti. Skanaus!
Kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir tikras vitaminų šaltinis. Galite valgyti juos su svogūnais arba nedidele augalinio aliejaus dalimi, arba galite naudoti patiekalą kaip įvairių pyragų ar koldūnų įdarą.