Nors valgyti granatus yra labai skanu ir sveika, tačiau tą daryti yra ganėtinai nepatogu: šių vaisių sėklos yra labai smulkios, o jų skaičius yra tikrai labai didelis. Jei neturite pakankamai laiko, kurį galėtumėte skirti granatų vaisių valgymui, galite išbandyti granatų sultis, kurias galėsite paruošti net ir tada, jei neturite sulčiaspaudės.
Savaitgaliais eidavau į turgų apsipirkti. Nors čia prekystalių buvo iš tiesų daug, tačiau ne visi jų sulaukė pakankamai didelio susidomėjimo. Vis dėlto, prie granatų prekystalio žmonės tiesiog buriavosi: čia prekiaujantis armėnas ne tik siūlė įsigyti šviežių granatų vaisių, bet taip pat spaudė jų sultis. Jis tą darė tiesiog rankomis, ir mane tai labai sudomino. Netrukus papasakosiu, kaip tą padaryti.
Kaip rankomis išspausti granatų sultis?
Rinkitės prinokusius ir sultingus granatus. Juos nuplaukite, padėkite ant kieto paviršiaus, ir spausdami viena ranka juos paridenkite (turite išgirsti traškesį).
Kita ranka padidinkite slėgį ir vėl ridenkite vaisių. Po kelių minučių traškesio jau nebegirdėsite – tai reiškia, kad išspaudėte beveik visas granato sultis.
Aštriu peiliu atsargiai įpjaukite vaisiaus šoną. Būkite pasiruošę: sultys gali tekėti čiurkšlėmis.
Įdėkite granatą į stiklinę, spauskite likusias jo sultis.
Kaip matote, išspaudėte beveik visas vaisiaus sultis!