Nors obuolių pyrago receptų yra labai daug ir labai įvairių, tačiau šis receptas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Išbandykite jį jau dabar!
Jums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio trynio
1-2 šaukštų grietinės
Kremo sluoksniui:
2 pakelių vanilinio pudingo
80 ml pieno
5 šaukštų cukraus
Obuolių sluoksniui:
1 kg obuolių
180 g cukraus
80 ml vandens
3 pakelių vanilinio pudingo
1 šaukštelio cinamono
1 pakelio vanilinio cukraus
Pyrago viršui:
Cukraus pudros
Kaip gaminti?
Persijokite miltus, sumaišykite su šaltu kubeliais pjaustytu sviestu.
Įdėkite kiaušinio trynį, suberkite cukrų, įdėkite 1-2 šaukštus grietinės.
Paruoštą tešią atskirkite į dvi dalis (santykiu 2: 1). Abi tešlos dalis apvyniokite maistine plėvele, mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Pieną sumaišykite su pudingo milteliais, įdėkite cukraus. Virkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti.
Nulupkite obuolius, sutarkuokite stambia trintuve. Įpilkite 50 ml vandens, virkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu apie 10 minučių. Pudingo miltelius sumaišykite su 30 ml vandens, suberkite į obuolių masę. Virkite maždaug 2 minutes.
Iškočiokite abi tešlos dalis. Didesniąją dalį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ar kepimo formą. Tepkite vanilinį kremą, o virš jo sluoksniuokite obuolių masę.
Mažesniąją tešlos dalį supjaustykite plonomis juostelėmis, jomis denkite įdaro sluoksnius. Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol pyragas įgis gražią auksinę spalvą.
Štai ir viskas! Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!