Garantuojame, kad visi žino, kad svogūnas turi stiprų antibakterinį poveikį. Šviežios svogūnų sultys su medumi gydo bronchitą ir plaučių uždegimą, malšina kosulį. Tarkuotų svogūnų kompresai padeda nuo ausų skausmo ir net gali sumažinti temperatūrą. Tačiau nedaugelis žino, kad naudingi yra ne tik švieži, bet ir kepti svogūnai. Terminio apdorojimo metu jie nepraranda naudingų savybių, priešingai! Jie padės susidoroti su opomis ir ilgalaikėmis žaizdomis! Svogūną reikia kepti su lukštu ir tepti ant skaudamų vietų, kol pagerės.
Gydydamiesi turėtumėte naudoti keptus svogūnus. Šiltą svogūnų kompresą reikia laikyti probleminėje vietoje 20 minučių. Skausmas išnyks labai greitai!
Orkaitėje keptu svogūnu galima išgydyti net hemorojų! Svogūnų kompresai pasižymi dezinfekuojančiomis savybėmis ir padeda odos audiniams greitai atsinaujinti.
Iškeptus svogūnus turėtų valgyti dažniau visi, turintys kraujo krešėjimo problemų. Po infarkto ar insulto tokį svogūną rekomenduojama valgyti kasdien!
Labai svarbu į savo meniu įtraukti tokiu būdu paruoštus svogūnus žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu arba turintiems polinkį į padidėjusį cukraus kiekiui kraujyje. Galite valgyti svogūnus ir be pagrindinių patiekalų. Atsikėlę ryte valgykite juos tiesiog ant tuščio skrandžio.
Poveikį pastebėsite per savaitę, viskas dėl nuostabios šios daržovės sudėties: keptuose svogūnuose esanti siera ir geležis padeda normalizuoti gliukozės kiekį kraujyje ir palaikyti tinkamą kasos ir kepenų veiklą.
Valgant keptus svogūnus pagerėja hipertenzija ir ateroskleroze sergančių pacientų būklė. Svogūnai padeda kraujagyslėms išsivalyti, atsikratyti aterosklerozinių apnašų ir užkerta kelią staigiam kraujospūdžio padidėjimui.
Iškepus orkaitėje iš svogūnų dingsta kvapas, kuris būdingas šviežiems svogūnams. Svarbiausia, kad nauda išlieka.
Geriausia kepti vidutinio dydžio svogūnus – juose yra daugiausiai vertingų mikroelementų! Papasakokite draugams apie šį itin sveiką produktą!