Skaniausia vaikystės atsiminimas – moliūgų sultys su apelsinais. Mama supildavo jas į stiklainius ir išimdavo tik žiemą. Kaip skanu būdavo grįžus namo išgerti stiklinę tokio gėrimo! Šiandien mes jums pasakysime, kaip jas ruošti.
Moliūgų sultys su apelsinais
Apie gėrimus galite kalbėti ilgai, tačiau naminės sultys visada yra sveikesnės. Jūs tiksliai žinote, kas ir kiek yra viduje. Jokių konservantų, skonio ar kvapo stipriklių. Be to, galite patys reguliuoti cukraus kiekį ir negerti pramoninių gėrimų, kai jo kiekis viršija normą.
Jums reikės:
- 1 didelio moliūgo
- 2 apelsinų
- 300 g cukraus
- 0,5 šaukšto citrinos rūgšties
Gaminimas:
Nuplaukite moliūgą, padalykite į 4 dalis. Po to nulupkite žievelę ir pašalinkite sėklas, ir supjaustykite moliūgą mažais gabalėliais. Jų dydis turėtų būti apie 2,5×2,5 centimetro.
Turėtume gauti 2 kilogramus smulkinto nulupto moliūgo. Dedame moliūgo gabalėlius į puodą ir užpilame vandeniu. Skystis turi visiškai uždengti moliūgą ir būti 2 cm virš jo.
Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirus viduje esančiam skysčiui, reikia virti apie 30 minučių. Per šį laiką moliūgas taps labai minkštas, o vanduo bus prisotintas naudingų medžiagų.
Tuo tarpu iš apelsinų reikia išgauti sultis. Galite naudoti rankinę sulčiaspaudę, galite naudoti elektrinę.
Po to, kai moliūgas pavirs 30 minučių, jį reikia palikti dar pusvalandžiui, kad atvėstų. Tada reikia jį sutrinti, kad gautumėte vienalytę masę.
Į gautą masę įpilkite cukraus, apelsinų sulčių ir citrinos rūgšties. Vėl pastatykite puodą ant ugnies maždaug 5 minutėms.
Kai ištirpsta citrinos rūgšties ir cukraus kristalai, galite supilti sultis į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Viskas, nuostabios moliūgų-apelsinų sultys yra paruoštos žiemai!
Gaminimo procesą galite išsamiau sekti čia. Esame tikri, kad jums patiks moliūgų sultys su apelsinais.