Prieš mėnesį, atsimenu, kas antrą dieną ruošiau cukinijų blynus. Aš jau buvau įpratusi viską daryti, todėl užtrukdavau vos pusvalandį. Tačiau, laimei, cukinijų sezonas baigėsi, o moliūgas atėjo jų pakeisti. Ir aš neliūdžiu. Juk moliūgų blynai ne mažiau sultingi ir skanūs.
Apskritai bulvinius blynus gamindavau maišytuvu. Pavyzdžiui, bulvės po maišytuvo yra daug minkštesnės. Bet moliūgų blynams nereikia naudoti prietaisų. Jums tiesiog reikia pasirinkti sultingą daržovę. O visa kita – technikos reikalas.
Jums reikės:
- Moliūgo 300 g
- Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
- Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kiaušinio trynio 1 vnt.
- Krapų 0,25 ryšulėlio
- Druskos 2 žiupsnelių
- Juodųjų pipirų (maltų) 1 žiupsnelio
- Sviesto 30 g
- Saulėgrąžų aliejaus 30 ml
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite nuo moliūgo odelę ir pašalinkite sėklas. Minkštimą sutarkuokite stambia tarka. Išspauskite sulčių perteklių.
Į moliūgų minkštimą įpilkite krakmolo (bulvių krakmolo), miltų, įmuškite kiaušinį, trynį ir smulkintus krapus. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ranka.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant jo po vieną apkepkite blynus iš abiejų pusių. Iš kiekvienos pusės ne daugiau kaip 1,5 minutės. Kepkite ant vidutinės ugnies.
Proceso metu tarkuotas moliūgas išskiria daug skysčio. Todėl pabandykite į keptuvę dėti šiek tiek išspaustą masę. Vienas blynas keps iki 4 minučių.
Patiekite blynus ant stalo dar karštus. Geriausia juos patiekti ant stalo kartu su grietine. Iš savo patirties pasakysiu, kad česnakai ir blynai tarpusavyje nedera. Bet jei į padažą įdėsite truputį mėtų, skonių derinys jus nustebins!