Vištiena yra mėgstama daugumos tų, kurie laikosi dietos ir sportinės mitybos. Virtoje krūtinėlėje yra daug baltymų ir minimalus riebalų kiekis. O vištiena, kepta su daržovėmis, gali tapti sveika vakariene. Viso aštraus maisto gerbėjai tikrai norės išbandyti sultingas šlauneles su medumi ir česnakais.
Aromatinga vištiena aštriame padaže puikiai papildys bet kokį meniu. Mėsa yra labai švelni, saldi ir aštri tuo pačiu metu. Galite naudoti krūtinėlę ir sparnelius, tačiau šlaunelės yra skaniausios.
Jums reikės:
- Vištienos šlaunelių 6 vnt.
- Vandens 60 ml
- Česnakų 6 skiltelių
- Medaus 4 šaukštų
- Česnako miltelių 2 šaukštelių
- Baltojo vyno acto 2 šaukštų
- Sojų padažo 1 valgomojo šaukšto
- Druskos žiupsnelio
- Juodieji pipirai (malti) žiupsnelio
Gaminimas:
Nuplaukite vištieną, pašalinkite odą ir kaulus, įtrinkite druska, pipirais ir česnako milteliais. Palikite marinuotis 30 minučių.
Kepkite šlauneles įkaitintoje keptuvėje, saulėgrąžų aliejuje 5-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės.
Mažame dubenyje sumaišykite medų, vandenį, actą ir sojos padažą. Į vištieną suberkite smulkintą česnaką ir po 30 sekundžių supilkite mišinį į keptuvę.
Troškinkite kelias minutes, kol padažas sutirštės. Papuoškite žolelėmis ir patiekite šiltą.
Medaus ir sojos padažo dėka šlaunelės įgauna gražią auksinę spalvą. Geriausia ryžius naudoti kaip garnyrą, tačiau bulvės ar daržovės taip pat bus labai skanu.