Čiobrelių gydomasis poveikis yra žinomas jau nuo neatmenamų laikų. Čiobreliai skleidžia savitą aromatą, kuris įvairiems patiekalams suteikia nepaprastą skonį. Čiobreliais gali būti gardinami žuvies, bulvių ar mėsos patiekalai, o čiobrelių arbata gali padėti įveikti peršalimo simptomus. Šiose žolelėse yra medžiagų, efektyviai gydančių gerklės skausmą, kosulį ir bronchitą.
Čiobrelių arbata su citrina
Jums reikės:
3 šviežių čiobrelių šakelių su lapais (arba valgomojo šaukšto džiovintų čiobrelių)
250 ml verdančio vandens
Citrinos sulčių ir medaus (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Į puodelį suberkite čiobrelius, užplikykite verdančiu vandeniu.
Uždenkite puodelį, leiskite 10 minučių pastovėti.
Nukoškite, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite medumi.
Gerkite šiltą.
Vasaros metu galite gerti atvėsintą čiobrelių arbatą su ledo kubeliais. Skanaus!
Patarimas: jei norite, kad arbata būtų dar efektyvesnė, ją galite pagardinti žiupsneliu cinamono.
Reguliarus čiobrelių arbatos vartojimas yra labai naudingas sveikatai: joje gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų.
Rekomenduojama gerti ne daugiau nei 2 – 4 puodelius per dieną.
Dėmesio: čiobrelių arbata nėra rekomenduojama nėščioms moterims.