Neseniai draugė pavaišino mane pyragu. Pyragas buvo labai skanus, apsidžiaugiau ir iškart paprašiau recepto. Įsivaizduokite mano nuostabą, kai sužinojau apie pagrindinį ingredientą, nes anksčiau jis man nepatiko. Jei atvirai, moliūgų pyragas užkariavo mano širdį.
Dabar moliūgų sezono įkarštis, todėl nusipirkti daržovę nekils jokių problemų. Norint gaminti moliūgų pyragą su riešutais, net nereikia gaminti tyrės – tereikia moliūgą sutarkuoti. Apelsinų žievelės bus dėl aromato, o graikiniai riešutai pridės intensyvaus skonio.
Jums reikės:
- Moliūgo 250 g
- Graikinių riešutų 100 g
- Apelsino žievelės 20 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Cukraus 150 g
- Kvietinių miltų 150 g
- Kepimo miltelių 10 g
- Vanilino pagal skonį
Gaminimas:
Graikinius riešutus ir žievelę sumalkite į rupius trupinius. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vanile ir puse cukraus, kol masė taps šviesi.
Į trynių masę suberkite riešutus sumaltus su žievelėmis, moliūgą, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Švelniai išmaišykite baltymų mišinį su likusiais ingredientais.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C.
Prieš patiekdami galite moliūgų pyragą pabarstyti cukraus pudra, papuošti graikinių riešutų arba moliūgų griežinėliais. Visi ingredientai idealiai dera, kad būtų sukurtas originalus ir unikalus skonis.