Pomidorų padažas ir majonezas yra populiarūs padažai, kuriuos galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Tačiau, bandydami pratęsti galiojimo laiką, gamintojai jiems prideda konservantų, kurie neigiamai veikia jūsų sveikatą.
Mūsų pasirinkime yra keli sveiki ir skanūs padažai, sudaryti iš natūralių produktų. Vos per kelias minutes galite juos pasigaminti patys!
Ispanų salsa padažas
Produktai:
- Vyšniniai pomidorai – 15 vnt
- Žalieji svogūnai, krapai – 20 g
- Česnakai – 1 skiltelė
- Baltojo acto, pomidorų pasta, alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l
- Juodieji pipirai, druska.
Kaip pagaminti:
Pjaustykite pomidorus į 2 gabalus ir pridėkite kapotų krapų, česnako ir svogūnų. Gerai sumaišykite, kad būtų vienoda masė. Įpilkite acto, alyvuogių aliejaus. Pipirų ir druskos pagal skonį.
Salotų padažas
Produktai:
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai.
- Balzamiko actas – 2 šaukštai.
- Česnakai – 1 ir 2 gvazdikėliai.
- Druska, pipirai
Kaip gaminti:
Sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką su gvazdikėliais ir actu. Druskos, pipirų. Išmaišyti.
Krapų padažas
Produktai:
- Česnakai – 6 vnt.
- Krapai – 20 g
- Citrinų žievelės – ½ šaukštelio
- Citrina – 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus – 100 ml
- Druska
Kaip gaminti:
Maltus krapus sumaišykite su citrinų sultimis. Sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir naudodami maišytuvą maišykite iki tyrelės. Puikiai tinka žuvims ir mėsai.
Tatziki padažas
Produktai:
- Jogurtas – 125 ml
- Alyvuogių aliejus ir citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
- Česnakai – 2 vnt.
- Agurkai – 1 vnt.
- Petražolės – 20 g
Kaip gaminti:
Sutarkuokite agurką ir išspauskite sulčių. Pridėti kapotų česnakų ir smulkiai pjaustytų petražolių. Gerai išmaišykite ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
Pesto padažas
Produktai:
- Parmezanas – 50 g
- Bazilikas – 60 g
- Česnakai – 2
- Alyvuogių aliejus – 100 ml
- Pušų riešutai – 3 šaukštai.
- Druska
Kaip gaminti:
Supilkite sūrį, pridėkite kapotų bazilikų, kapotų česnakų, riešutų ir 30 g alyvuogių aliejaus. Susmulkinkite viską maišytuve.
Sūrio padažas
Produktai:
- Perdirbtas sūris – 200 g
- Kietasis sūris – 50 g
- Kremas – 200 ml
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Pušų riešutai – 3 šaukštai. l
- Prieskoniai (pagal skonį)
Kaip gaminti:
Sumaišykite lydytą sūrį, augalinį aliejų ir grietinėlę. Virkite ant mažos ugnies. Pridėkite kieto, smulkinto sūrio ir prieskonių pagal savo skonį. Kepkite 3-4 minutes ir supilkite į keptuvę.
Su šiais padažais jūsų patiekalai įsigys naują skonio paletę. Atkreipkite dėmesį ir dalinkitės su draugais!