Jei patys bandėte ar net gaminote Bavarišką kremą, tikriausiai atsimenate jo skonį. Stebuklingas želė konsistencijos desertas pats savaime yra nuostabus, be to, jis atveria didžiulę kulinarinės vaizduotės sritį. Jis gali būti naudojamas sluoksniuotiems pyragams gaminti, kaip blynų ir pyragaičių įdaras bei tortų kremas…
Bėda ta, kad šis išskirtinis skanėstas turi gana daug kalorijų, nes recepte numatyta naudoti riebią grietinėlę, pieną, kiaušinius… Mūsų redakcija skuba pasiūlyti dietinį kreminio deserto receptą. Šį Bavarijos kremą leidžiama valgyti net tiems, kurie stebi savo svorį.
Jums reikės:
- Pieno 1,5 stiklinės
- Cukraus pagal skonį
- Kiaušinio trynių 3 vnt.
- Grietinės 300 ml
- Vandens 4 šaukštų
- Vanilės ekstrakto 1 šaukštelio
- Želatinos 1 valgomojo šaukšto
Gaminimas:
Trynius sutrinkite su cukrumi ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Plona srovele pilkite pieną ir nuolat maišydami kaitinkite 10 minučių. Negalima užvirti! Nuimkite nuo viryklės.
Išplakite grietinę arba paprastą jogurtą su vanilės ekstraktu.
Įpilkite plaktą grietinę, dar kartą kruopščiai išmaišykite ir supilkite į dubenėlius. Sudėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų. Šis gaivus desertas patiks ir suaugusiems, ir vaikams!
Deserto konsistenciją daugiausia lemia želatinos kiekis. Įdėkite šiek tiek daugiau – gausite beveik panna cotta, šiek tiek mažiau – gausite desertą, kurio konsistencija artima ledams.