Pavasariniai suktinukai visai ne tas pats, kas įprasti blyneliai. Ir nors riba tarp jų paruošimo būdų yra labai plona, skonis yra ryškiai kitoks. Visai nebūtina iškepti viso kalno ažūrinių blynų, kaip įprasta daryti per Užgavėnes – pakaks vos kelių visai šeimai pasisotinti.
Greitas gaminimas nėra vienintelis šių pusryčių, vakarienės ar sočių užkandžių pliusas. Blynų su įdaru receptas apima begales ingredientų derinių. Šį kartą tai bus varškės tešla patiems blynams ir sotus vištienos faršas su svogūnu įdarui.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 300 g
- Varškės 200 g
- Kefyro 250 ml
- Pieno 200 ml
- Kiaušinių 2 vnt
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Sodos 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Vištienos faršo 600 g
- Svogūnų 2 vnt
- Sviesto 50g
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Pradėkite nuo įdaro. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną ir apkepkite saulėgrąžų aliejuje. Paskui ten suberkite maltą mėsą (imkite riebesnę), sviestą ir kepkite, kol iškeps. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, kol jis visiškai ištirps, ir sumaišykite su šiltu pienu. Tada, nuolat plakdami, suberkite varškę, kad masė būtų vienalytė. Suberkite pusę miltų, išmaišykite.
Į stiklinę kefyro supilkite sodą ir palaukite, kol pasirodys daug burbuliukų. Kai tai atsitiks, supilkite kefyrą į tešlą ir supilkite likusius miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir pradėkite kepti pirmąjį blyną. Naudokite 1,5 šaukšto tešlos kiekvienam, paskleisdami šaukštu ant įkaitinto keptuvės paviršiaus.
Kai tešla pradeda burbuliuoti, ant vienos pusės uždėkite pusantro šaukšto įdaro ir sulenkite blyną per pusę. Blyno kraštai turi sulipti. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite 30 sekundžių iš vienos ir kitos pusės. Pakartokite tą patį procesą, kol baigsis ingredientai.
Sūris su žolelėmis, ryžiai su kiaušiniais ir tiesiog malta mėsa – visas jūsų šaldytuvo turinys tinka įdarams. Varškė ir cukrus padarys blynus lygius, tačiau tuo pačiu metu jie išliks tvirti ir nesuplyš. Šį receptą galite pakartoti su kita blynų tešla, tačiau geriau rinktis būtent šią. Šie paprasti blyneliai sutaupo daug laiko ir yra sotesni.