Receptas labai paprastas ir galbūt kam nors pravers. Jei mėgstate juoduosius serbentus, būtinai išbandykite!
Vienam kilogramui serbentų reikės 1 kg granuliuoto cukraus.
Serbentus perleiskite per mėsmalę arba sutrinkite maišytuvu. Tada pertrinkite per sietelį, nes reikės serbentų sulčių. Uogų likučius sudėkite į kompotą arba virkite iš jų uogienę.
Serbentų sultis sumaišykite su granuliuotu cukrumi ir uždėkite virti. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Kai užvirs, virkite ant didžiausios ugnies apie 30 minučių ir labai greitai maišykite medine mentele.
Formą, į kurią pilsite marmeladą, išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ten marmeladą ir palaukite, kol sukietės. Paprastai jis sukietėja per naktį.
Tada jį reikia išdėlioti ant kito popieriaus ir porą dienų palaukti, kol gerai išdžius. Perteklinė drėgmė marmeladui nenaudinga.
Kai marmeladas bus paruoštas, supjaustykite jį jums patinkančiais gabalėliais ir mėgaukitės! Dėl grožio galite pabarstyti cukraus pudra (šiek tiek sumaišyta su kukurūzų krakmolu).