Tikras naminis sviestas yra tik kaime. Tik nedaugelis nusprendžia pirkti naminį produktą, niekada nežinai, kokiomis sąlygomis jis buvo pagamintas. Miesto gyventojai labiau pasitiki prekybos centrais. Ten viskas gražiai supakuota, nurodoma sudėtis. Tačiau ne visi gamintojai sąžiningai laikosi standartų. O klastotes dažnai galima rasti parduotuvių lentynose. Sviesto kokybė taip pat kenčia.
Daugelis žmonių nežino, iš ko gaminamas sviestas. Todėl skirtingi priedai suvokiami kaip norma. Sviestas yra išskirtinai pieno produktas. Jis gaunamas plakant grietinėlę ar grietinę arba separuojant pieną. Tačiau negalima pasitikėti net idealia sudėtimi. Visada turėtumėte patys patikrinti kokybę. Galvojate kaip? Skaitykite toliau.
Kaip patikrinti sviesto kokybę
Mes jums pasakysime apie tris paprasčiausius būdus. Tam nereikia būti ekspertu ar pirkti specialių įrankių. Pakanka žinoti pagrindines produkto savybes.
Kietumas
Taigi, jūs atėjote į parduotuvę. Pasirinkimas yra didelis, o tai reiškia, kad laikas pradėti pirmą patikrinimą. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į kainą. Geras sviestas negali būti vertas kelių centų. Taigi, iš karto atmeskite pigius produktus.
Dabar pasirinkite keletą skirtingų gamintojų pakuočių. Palieskite juos. Jei sviestas yra minkštas, tarsi molis, padėkite pakuotę atgal. Kokybiškas produktas turi būti tvirtas. Tada patikrinkite sudėtį ir išsirinkite nugalėtoją. Atminkite, kad natūraliame svieste nėra jokių priedų.
Tirpumas vandenyje
Parsinešę parduotuvėje pirktą sviestą į namus, atlikite vandens tyrimą. Tai yra patikimiausias būdas patikrinti kokybę. Į stiklinę šilto vandens įdėkite nedidelį sviesto gabalėlį. Išmaišykite ir pamatysite rezultatą po kelių sekundžių. Tikrasis sviestas visiškai ištirps. Netikras plūduriuos ant paviršiaus.
Tepumas
Įdėkite sviestą į šaldytuvą ir leiskite jam sušalti. Tada išimkite ir pabandykite užtepti ant duonos. Jei sviestas tepasi lygiu sluoksniu, tada jame yra priedų. O gal jis pagamintas iš augalinio ir kokosų aliejaus. Natūralus sviestas lengvai nesiteps.
Pabandykite suvynioti sviesto gabalėlį į kepimo popierių. Netikras juo išteps popierių. Geros kokybės sviestas paliks labai nedidelį pėdsaką.
Kiekvienas gali nustatyti sviesto kokybę. Nustokite pirkti meistriškai suklastotus pakaitalus, kurie atrodo kaip natūralus produktas. Tikimės, kad mūsų patarimai padės jums pasirinkti.