Paprastas ir skanus gardžių pusryčių receptas. Naminis desertas iš varškės ir šokolado! Tai lyg šokolado užtepėlė, tik sveikesnė! Šį desertą galima tepti ant duonos riekelės arba valgyti vieną.
Sudėtis
- 50 g sviesto
- 100 g šokolado
- 2 šaukštai kakavos
- 500 g varškės
- 50 g cukraus
- 0,5 šaukštelio sodos
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
Paruošimas
Varškę sukrėskite į gilų dubenį. Geriau naudoti naminę varškę, nes kuo geresnė varškės kokybė ir didesnis riebumas, tuo skanesnis desertas.
Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir sodą. Viską išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
Varškės masę pakaitinkite vandens vonelėje ir nuolat maišykite. Varškė turėtų ištirpti, masė tapti skysta. Tai trunka maždaug 10 minučių.
Pridėkite šokoladą (juodą arba pieninį), suberkite kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės. Galite naudoti tik kakavą arba tik šokoladą. Abu kartu sustiprina šokoladinį skonį.
Paruoštą varškę nukelkite nuo ugnies ir supilkite lydytą sviestą. Išmaišykite. Masę supilkite į indą, uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą.
Desertą galima laikyti iki 5 dienų.