Gyvenimas rodo, kad kvalifikuotam virėjui nėra nieko neįmanomo. Pekino kopūstas- nepamainomas daugelio sveikų salotų ingredientas – jei pageidaujate ir turite bent lašą fantazijos, atliks naują vaidmenį. Kepti kiniškų kopūstų suktinukai yra naujas karštas užkandis.
Pasirinkite didesnę kopūsto galvą: svarbu gauti kuo daugiau laisvų, plačių lapų. Pomidorų įdarui reikia iš mėsingų veislių. Jei pasirodo, kad jie yra per sultingi, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Jums reikės:
- Pekino kopūsto 1 kg
- Kiaušinių 4 vnt
- Kvietinių miltų 3 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Pomidorų 2 vnt
- Kietojo sūrio 200 g
- Žalumynų pagal skonį
- Grietinės 3 šaukštų
Gaminimas:
Kopūstų lapus atskirkite nuo kotelio. Nuimkite nuo pagrindo storiausią dalį, likusią šiek tiek pamuškite virtuviniu plaktuku. Tešlai kiaušinius sumaišykite su druska ir pipirais. Suberkite miltus, išplakite iki vientisos masės.
Kiekvieną kopūsto lapą pamirkykite tešloje ir kepkite saulėgrąžų aliejuje po minutę iš abiejų pusių. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Įdarui pomidorus perpjaukite per pusę, šaukštu pašalinkite sėklas. Supjaustykite likusį minkštimą kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkiai, sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir grietine. Pagardinkite pagal skonį druska ir išmaišykite.
Dalį įdaro dėkite ant kepto kopūsto lapo krašto, susukite. Padėkite ant plačios lėkštės ir patiekite.
Sūris suteikia įdarui švelnumo, o pomidorai su žolelėmis – gaivumo. Be abejo, suktinukai gali būti įdaryti ir kitokiu įdaru.