Varškės sūreliai visada buvo nepaprastai skanūs. Ypač jei tai yra naminiai sūreliai su naminiu įdaru. Jei vaikystėje jums tokių nepagamindavo, atėjo laikas išmokti, kad galėtumėte jais palepinti savo vaikus. Arba pasilepinti pats, nes jau esate suaugęs ir galite sau tai leisti.
Naminiai varškės sūreliai
Sūreliams reikės:
- 360 g varškės
- 40 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- žiupsnelio vanilės
Įprastai glazūrai reikės:
- 150 g juodojo šokolado
- 30 g augalinio aliejaus
Glazūrai su riešutais reikės:
- 250 g juodojo šokolado
- 80 g augalinio aliejaus
- 100 g riešutų
Gaminimas:
Į varškę įpilkite cukraus pudros, lydyto sviesto ir vanilino. Jei varškė yra su dideliais grūdeliais, pirmiausia turite permalti. Bet geriau iškart pirkti minkštą ir smulkią varškę.
Tada varškės masę su kitais ingredientais sutrinkite trintuvu. Galite paragauti ir įsitikinti, ar saldumo jums pakanka. Tada įdėkite masę į konditerinį maišelį, su juo bus lengviau dirbti.
Dabar pats laikas paruošti šokoladą. Jį reikia ištirpinti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Jei pasirinksite antrą variantą, išimkite šokoladą kas 30 sekundžių ir jį išmaišykite.
Kai šokoladas visiškai ištirps, į jį įpilkite augalinio aliejaus ir maišykite iki vientisos masės.
Tada paimkite švarią silikoninę formą, kaip parodyta nuotraukoje. Žinoma, galite turėti kitokios formos ir dydžio.
Į kiekvieną skyrių supilkite nedidelį kiekį šokolado ir teptuku paskirstykite jį ant dugno ir šonų. Tada kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį.
Dabar jums reikia pakartoti procesą dar kartą: užpilkite daugiau šokolado ir tolygiai paskirstykite ant sienų, tada porą minučių įdėkite į šaldiklį.
Kai šokoladas sustings, užpildykite skyrelius varškės mase. Įdarui galite gaminti karamelę arba naudoti naminę uogienę. Tada turėsite iki pusės užpildyti varškės mase, tada užpilti įdarą, o tada varškę sudėti iki viršus. Tiesiog palikite dar 2 milimetrus šokoladui.
Po to atsargiai užpildykite šokoladu viršuje ir padėkite sūrelius į šaldiklį. Praėjus 1,5-2 valandoms, jau galite juos ištraukti ir mėgautis.
Antrasis būdas
Šis metodas yra paprastesnis ir greitesnis.
Paimkite tą pačią silikoninę formą ir nedelsdami užpildykite varškės mase iki viršaus.
Tada padėkite formą į šaldiklį mažiausiai 2 valandoms. Svarbiausia, kad masė būtų visiškai sukietėjusi.
Kol laukiame, padarykime riešutinę glazūrą. Norėdami tai padaryti, ištirpinkite šokoladą, įpilkite augalinio aliejaus. Tada riešutus reikia labai smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje. Viską sumaišykite ir supilkite glajų į aukštą puodelį.
Kai varškės sūreliai sušala, juo reikia pasmeigti ant šakutės ar peilio, o po to panardinti į šokolado glajų. Dėl labai žemos varškės temperatūros šokoladas akimirksniu sustings. Todėl sūreliais galite mėgautis beveik iš karto.
Tikimės, kad gausis labai skanūs sūreliai.
Naminiai varškės sūreliai yra nuostabus desertas, kurį pamėgs visi.