Daugelis šeimininkių, norėdamos sumažinti kalorijų kiekį, miltus keičia avižiniais dribsniais. Rezultatas – įdomus avižinių dribsnių varškės apkepas, kurio įdaras priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Pavyzdžiui, man patinka vyšnios. O neseniai susidūriau su visiškai neįprastu receptu.
Tai, ko gero, lengviausias avižų ir varškės patiekalas, kurį aš kada nors padariau. Su receptu susidūriau kūno rengybos instruktoriaus tinklaraštyje. Mergina taip gyrė patiekalą, kad nusprendžiau jį išbandyti. Po savaitės šis varškės apkepas patiko visiems. Tikrai skanu!
Jums reikės:
- Varškės 400 g
- Banano 1 vnt
- Kiaušinių 2 vnt
- Avižinių dribsnių 3 šaukštų
Gaminimas:
Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, išplakite juos šluotele. Tada į juos įpilkite avižų dribsnių. Išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Per šį laiką dribsniai turėtų išbrinkti. Tada įdėkite supjaustytą bananą. Sutrinkite šakute ir sumaišykite su dribsniais.
Į šią avižų tešlą sudėkite 5% riebumo varškę. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Torto formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į jį tešlą.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Tada leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Štai toks varškės apkepas, su avižomis ir be cukraus, mano šeimai pusryčiams patiekiamas kelis kartus per savaitę. Valgau jį be jokio padažo, nes stengiuosi išlaikyti figūrą.