Blynų nėriniai yra ne tik skanūs. Tai išskirtinio grožio ir originalumo patiekalas. Šie blynai papuoš bet kokį stalą. Juos galima įdaryti žolelėmis, vaisiais, užpilti sirupu ar grietine.
Sudėtis
- 4-5 kiaušiniai
- 1-2 šaukštai cukraus
- vanilinis cukrus
- 500 ml pieno
- 500 ml gazuoto mineralinio vandens
- 15 šaukštų miltų
- žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai aliejaus
Gaminimas
Aukštame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, toliau maišydami, supilkite pieną. Į mišinį įberkite žiupsnelį druskos ir pridėkite 2 šaukštus aliejaus.
Į kiaušinių mišinį palaipsniui suberkite miltus ir supilkite mineralinį vandenį. Išplakite šluotele.
Kad blynai būtų kaip nėriniai, plastikinio butelio dangtelyje su įkaitusia yla padarykite nedidelę skylutę. Į butelį supilkite tešlą ir sandariai uždarykite dangtelį. Jei turite, galite naudoti ir specialią konditerijos priemonę tešlai išspausti.
Įkaitintą keptuvę sutepkite aliejumi ir pradėkite piešti nėrinius.
Patarimai
Tešloje neturi būti gumulėlių.
Butelio skylutė turi būti apie 2–3 mm skersmens. Nedarykite labai plonų linijų.
Įkaitinkite keptuvę, bet neperkaitinkite, kad blynas nesudegtų.
Greitai sukurkite raštą, kad blynas iškeptų tolygiai.
Dažnai sujunkite raštą, kad blynas nesubyrėtų apverčiant.
Šiuos blynus galima įdaryti špinatais, žolelėmis, kumpio ar mėsos gabalėliais. Galite pagaminti įdarą su vaisių gabalėliais arba sveikomis uogomis. Ir gražu, ir skanu!