Nepaprastai skanus ir minkštas tortas „Angelo ašaros”. Desertas pavadinimą gavo dėl to, kad atvėsus ant suflė paviršiaus atsiranda gintaro lašelių. Gardus tešlos pagrindas puikiai dera su subtiliu varškės kremu. Tortas tiesiog tirpsta burnoje!
Sudėtis
Tešlai
- 150 g miltų
- 80 g sviesto
- 20 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 5 g kepimo miltelių
Kremui
- 450 g varškės
- 100 g cukraus
- 15 g manų kruopų
- 80 g grietinės
- 3 kiaušinio trynių
- vanilinio cukraus pagal skonį
Suflė
- 70 g cukraus
- 3 kiaušinių baltymų
- vanilinio cukraus pagal skonį
Gaminimas
Į dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, sudėkite šaltą sviestą, cukrų ir greitai išmaišykite rankomis. Tešla atrodys kaip trupiniai.
Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą reikia įdėti į maišelį ir padėti į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, grietinę ir trynius. Išplakite maišytuvu iki vientisos masės. Suberkite manų kruopas ir vanilinį cukrų, dar kartą išplakite. Kremas turi būti vienalytis, tekstūra panaši į riebią grietinę.
Tešlą sudėkite į formą. Paskirstykite ją rankomis ir suformuokite maždaug 1-1,5 cm aukščio kraštus. Tešlą pradurkite šakute skirtingose vietose.
Ant tešlos tepkite kremą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 30 minučių.
Baltymus išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Išimkite tortą, sumažinkite temperatūrą iki 160-150 laipsnių. Ant karšto torto uždėkite išplaktus kiaušinių baltymus, gražiai juos paskleiskite mentele ir pašaukite kepti dar 10 minučių.
Uždenkite iškeptą tortą dangčiu arba didesniu dubeniu. Palikite oro tarpų, kad nesusidarytų kondensatas, kuris suminkštins tortą. Padėkite vėsioje vietoje ir palaukite, kol visiškai atvės.
Atvėsus ant suflė pasirodys gintaro lašai. Vėsimo metu būtina stebėti kondensatą ir jį pašalinti. Tada tortas išlaikys gražią išvaizdą ir gardų skonį.